DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Így törik össze a világ legdrágább autóit

Minden autó életében fontos pont a törésteszt, melyen meg kell felelniük a szigorú biztonsági követelményeknek. Ez akkor válik igazán érdekessé, ha például méregdrága sportautókról van szó.

A Thansis1997 nevű csatorna összegyűjtötte a világ legdrágább autóit és annak töréstesztjeit. Az említett tartalomgyártó általában különféle járművekről szokott toplistás videókat készíteni, az alábbi pedig az egyik legnépszerűbb lett, eddig több mint 2 millióan tekintették már meg. A téma apropója az volt, hogy egyes gyártók az egyébként is rettentően drága autóikból többet csak azért gyártanak le, hogy azokat a töréstesztre küldjék. Egy ilyen autó pedig minél többe kerül, annál drágább lesz a teszt is.

A merítés egyébként egészen változatos, hiszen luxusterepjárók, sportautók, de még az elektromos hajtás nagy úttörői közül is találunk benne szép számmal. A Tesla Model S, a Bugatti Veyron, vagy a Range Rover Velar mind különbözőek, de anyagilag egyik sem a megfizető kategóriát képviselik. Sosem szép látvány összetört állapotban látni az ilyen autócsodákat, ám sajnos ez is a kötelesség részét képezi. A biztonság ugyanis mindennél fontosabb.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: