DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 5. kedd

1959

Retro – Daytonáért élni-halni

Daytonában született, ott vált sztárrá, a várossal azonosították a rajongók – s végül ott is lelte halálát, miközben megpróbálta bebizonyítani, hogy a vadonatúj Speedway a világ leggyorsabb pályája.

részletek

Retro – Verekedés után tragédia

1959-ben ezen a napon hunyt el a kiváló francia F1-es pilóta, akit pár héttel korábban azért rúgtak ki a Ferraritól, mert miután úgy érezte, elárulták, összeverekedett a Scuderia csapatmenedzserével.

részletek

Retro – Roncsderbik Monacóban

Ezúttal nem egy, hanem három egykori F1-es futamot idézünk fel múltidéző rovatunkban: a május 10-én futott három Monacói Nagydíjon összesen 19 autó ért célba, többen 20 kör körüli hátránnyal.

részletek

Retro - Az első McLaren-győzelem

Az F1-es csapat ekkor talán még gondolatban sem létezett, de annak későbbi alapítója végleg letette a névjegyét, amikor, bár némi szerencsével, de győzelmet szerzett az 1959-es bajnoki finálén.

részletek

Retro – Mario Kart-mód az F1-ben

Az első USA Nagydíj edzésein kapkodhatták a fejüket az európaiak: egy egyáltalán oda nem illő autó mellett egy a pálya felét levágva az első sorba kerülő versenyző is sok beszédtémát szolgáltatott nekik...

részletek

Retro - Halálfal és halálszaltó Berlinben

Egyetlen alkalommal rendeztek F1-es versenyt a Berlin melletti hírhedt AVUS-versenypályán, mely nem csak a helyszín sajátosságai miatt vonult be a történelemkönyvekbe.

részletek

Retro – Bunyó a Ferrarinál

Bár fantasztikusan tört előre a mezőny végéről, mégis az 1959-es Francia Nagydíj lett a nem sokkal később elhunyt Jean Behra utolsó F1-es futama, mivel kiesése után nem bírt az indulataival.

részletek