DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Egyéb

Hamilton családot akar – de csak az F1 után

Elhintette a hétszeres világbajnok, hogy egyszer szeretne családot alapítani, de azt is gyorsan hozzátette, hogy egyelőre az F1-re és a Mercedesre koncentrál.

Lewis Hamilton néhány hét múlva tölti be a 38. életévét, s bár a jelenlegi szerződése a jövő év végén lejár a Mercedesszel, minden jel arra mutat, hogy még nem fontolgatja a visszavonulást: Toto Wolff csapatfőnök szerint akár már a télen megállapodhatnak az új kontraktusról.

Hamilton a New York Timesnak nyilatkozott arról, hogy a családja is abszolút támogatja abban, hogy folytassa a Formula-1-es versenyzést – ugyanakkor azt is elhintette, hogy egy ponton majd szeretne ő maga is családot alapítani:

f1-hamilton-2022-1



„Nem fog ez örökké tartani, de valami belül azt mondja, hogy még nem végeztem, tovább kell nyomnom, még többet elérhetek” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok. „Kemény lesz majd egy nap abbahagyni a versenyzést. Közel 30 éve csinálom már, és több is lesz az, mint 30, mikor ténylegesen befejezem. Szerencsémre ez még nem ebben a pillanatban jön el.”

„Az édesapám és a testvérem azt mondja, hogy versenyezzek örökké, hiszek ők maguk is versenyzők. Édesanyám és a nővérem? Egyértelműen azt érzem, hogy azt akarják, hogy azt csináljam, amit szeretnék. Látják azt is, mennyire fárasztó ez és mekkora teherrel jár. Olykor, amikor a nővérem házában járok, csak kidőlök a kanapén!”

„Nincs kétség felőle, hogy imádom, amit csinálok. Tényleg imádom a kihívást minden egyes hétvégén. Oka van, hogy ennyi energiával rendelkezem, hogy még mindig képes vagyok ilyen intenzitással edzeni és ennyire eltökélt lenni. Egy ponton majd akarok családot és akkor arra fogok teljes mértékben koncentrálni, de jelen pillanatban a Formula-1-es szereplésre és a Mercedesre fókuszálok” – jelentette ki Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: