DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Rosberg: Egy igazi barátom sem maradt a Mercedesnél

Hét évet töltött és vb-címet nyert a német istállóval, Nico Rosberg mégis azt állítja, egyetlen emberrel sem maradt fenn baráti viszony egykori csapattársai közül. Toto Wolff-fal időnként beszél, Lewis Hamiltonnal szó sincs hasonlóról, viszont elismerően beszélt a britről.

A német 2006 és 2016 között tartó Formula-1-es pályafutása zömét a Mercedesnél töltötte: 2010-hez igazolt az istállóhoz, és innen vonult vissza közvetlenül a világbajnoki cím megnyerése után. A sok közös élmény és siker ellenére csak egyetlen volt csapattárssal maradt meg a kapcsolat.

„Időnként találkozom Toto Wolff-fal, beszélünk telefonon. De azt kell mondanom, igazi barátom egy sem maradt” – mondta La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozó Rosberg. „Ennek az lehet az oka, hogy a pályafutásom legfontosabb része különleges körülmények közt zajlott. A csapatnak semlegesnek kellett maradnia Lewis és az én irányomban. Furcsa környezet volt, tudva, hogy a fő ellenfél a garázson belül van.”



„Megvolt a csapatszellem, de nem szabadott semmit túlreagálni, így nehézzé vált megközelíteni a másikat. Verstappennek valószínűleg sokkal könnyebb, mert mindenki első számúnak tartja a csapaton belül, emiatt pedig lazább a hangulat a Red Bullnál – feltételezem” – hasonlította össze a Mercedes egykori helyzetét a Red Bullnál uralkodó jelenlegi állapotokkal.

Rosberg baráti kapcsolatot ápolt Lewis Hamiltonnal, mikor a brit a Mercedes kötelékéhez csatlakozott: de mint ismert, a kapcsolat hamar fagyossá vált. A barátságnak már nyoma sincs, de a német továbbra is elismeri a brit kvalitásait:

„Hamilton? Továbbra is az egyik legerősebb, az életkor nem hátráltatja őt. Ő és a Mercedes figyelemre méltó bravúrt valósítottak meg azzal, hogy ismét versenyképessé váltak. Biztos vagyok benne, hogy a Red Bull fő ellenfelei lesznek jövőre, különösen a szezon közepe felé” – bocsátkozott jóslatba a 2016-os világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: