DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Verstappen: Meghamisít bennünket is a Netflix

Továbbra sem nyerte el a Drive to Survive a címvédő tetszését. Noha nem szerepel benne, az idei évadba ettől függetlenül belenézett, de nem volt benne köszönet.

Amióta a Liberty Media átvette a Formula-1 irányítását, a sportág jelentősen népszerűbbé vált, rengeteg nézőt vonzott be, különösen a fiatal korosztályból. Az F1 iránti szenvedélyhez sok esetben hozzájárult a Netflix dokumentumfilm-sorozata, a Drive to Survive, melynek már a negyedik évada jelent meg idén márciusban.

Nem mindenki a rajongója azonban, különösen a paddockból kap egyre több kritikát a sorozat. A legnagyobb problémának egységesen azt tartják, hogy néhol köze sincs a valósághoz; Lando Norris, aki korábban szívesen szerepelt benne, példát is hozott a közelmúltban arra, hogyan ferdítettek a készítők. Dzsiddában megint előkerült a téma, a legfőbb kritikus, a sorozattól el is zárkózó Max Verstappen pedig újfent nem illette szép szavakkal a Netflix műsorát.

„Megnéztem néhány részt a legutóbbi évadból, és őszintén meglepődtem, amikor megláttam magam benne, ahogy nyilatkozom. Az a jelenet talán 2018-ból való, egyszerűen kivágták és újra felhasználták azt, amit akkoriban a csatázásról mondtam. Mondanom se kell, ez nem igazán volt korrekt. Hallani a hangomon, hogy kicsit más” – kezdte a címvédő a sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is jelen volt.



Ám nemcsak az bosszantotta, hogy tudtán kívül került bele a sorozatba. Szerinte a társaira sem vet jó fényt az, ahogyan a Drive to Survive alkotói bánnak a karakterükkel. Példaként épp Norris említette, akivel jó barátságot ápol. „Nemcsak magam miatt nem szeretem, hanem például Lando és Daniel miatt sem. Két remek srácról beszélünk. Landót viszont egy baromnak állítják be, ami nem is állhatna messzebb a valóságtól. Én ismerem őt, és azt is tudom, hogy sokan tudják, mennyire kedves és humoros figura valójában. Amikor viszont megnézed azt az epizódot, csak csodálkozol, hogy ez meg ki, és mégis mi folyik itt.”

„Akik számára ez a sport újdonság, és sosem láttak még F1-es versenyautót, nem kedvelik őt. De miért kell ennek így lennie? Hiszen ő egy nagyszerű ember. Egyszerűen már az elején rossz kép alakul ki a versenyzőről. Velem is éppen ez történt” – folytatta Verstappen, akivel az F1-vezér Stefano Domenicali már belengetett egy elbeszélgetést, de az olasz a Netflix képviselőivel is egyeztetne a sorozat ügyében. A Red Bull-os üdvözli a kezdeményezést, de továbbra sem lelkes a részvételt illetően. „Eleinte láttam a hasznát, de mostanra már egy valóságshow szintjére ért” – mondta, egészen konkrétan a Kardashian család műsorához hasonlítva a sorozatot. A címvédő szívesebben látna egy olyan szezonösszefoglalót, melyet maga az F1 készít, hátha akkor több valóságtartalma lenne az egésznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: