DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Norris szerint is ferdít a Drive to Survive

A Netflix sorozata ugyan népszerű, de komoly kritikákat kap amiatt, hogy nem elég valósághű és túldramatizálja az eseményeket. Maguk a szereplők is így gondolják.

Pénteken érkezett meg a Drive to Survive legújabb, negyedik évada, mely az emlékezetesre sikeredő 2021-es szezont dolgozza fel. A dokumentumfilmként kategorizált műsort eddig is sok kritika érte amiatt, hogy felnagyítja és megmásítja az eseményeket, és ez a veszély továbbra is jelen van, még egy olyan idény megörökítésekor is, ami önmagában is elég drámai volt.

A címvédő, Max Verstappen már ki is jelentette, ő ehhez nem kíván asszisztálni. Mások nem ilyen elutasítóak, arra azonban többen figyelmeztetnek, ne a Netflixen látottak alapján akarjon bárki következtetéseket levonni a száguldó cirkusszal kapcsolatban. A Haastól távozó Nyikita Mazepin is úgy véli, a készítők kiszínezték a tavalyi év történéseit, legutóbb pedig Lando Norris beszélt arról, hogy sokszor mennyire nem valósághű egy-egy epizód.



„Az első két epizódot már meg is néztem. Nem fogom lelőni a poént, legfőképpen azért, mert most először mutatják be úgy igazán Danielt, engem és a csapatot. Szerintem jó lett, remek háttérinformációkkal szolgál. Véleményem szerint az én részem jó, Daniel talán már nem gondolja annyira így. Persze mindenhol vannak olyan dolgok, amik nem helytállóak. Szereplőként nem mindig értesz ezzel az egésszel egyet, mert sokszor úgy tűnik, olyanok hangzanak el, amik a valóságban nem is hagyták el a szádat” – fogalmazott Norris.

Példát is mondott arra, a készítők mekkora fantáziával rendelkeznek. „Van egy jelenet a Bahreini Nagydíjról, amikor Daniel és én fej fej mellett támadjuk az egyes kanyart. Ott nem is voltunk közel egymáshoz. Én pedig azt állítom, hogy leszorított… Ez egy teljesen más versenyen történt.” Az ifjú brit ennek ellenére nincs teljesen a sorozat ellen, mert szerinte az igenis vállalható, amíg nem változtatják meg teljesen a valóságot. „Van néhány rész benne, ami túl sok. Ezzel nem is értek egyet, viszont összességében szerintem izgalmas és mindenkinek jót tesz. Mindaddig, amíg nem ferdítenek, az már szerintem sincs rendjén” – fogalmazott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: