DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Elhunyt Ayrton Senna édesapja

A család a közösségi médiában tudatta, hogy 94 éves korában meghalt Milton da Silva, a néhai háromszoros Formula-1-es világbajnok Ayrton Senna brazil legenda édesapja.

A Senna család által kezelt Instagram-fiók sztorijában adták hírül, hogy szerdán 94 éves korában elhunyt Milton da Silva, a néhai Ayrton Senna édesapja.

senna-apja-insta



A „Miltaónak” is nevezett Milton da Silva Neyde Joanna Sennát vette el feleségül, s a későbbi háromszoros Formula-1-es világbajnok mellett még két gyermeket, Viviane-t és Leonardót neveltek fel, előbbi révén pedig két unokáról, az F1-be szintén eljutó Brunóról, valamint Biancáról gondoskodtak.

Milton da Silva autókereskedőként kezdte munkáját, később terjesztette ki a családi vállalkozást olyan területekre, mint a kohászat vagy az állattartás. Bár édesapja szerette volna, ha Ayrton is a családi vállalkozásban tevékenykedik, miután felismerte autóversenyzői tehetségét, mindenben támogatta az anyja nevén versenyző brazil pilótát, aki három vb-címet szerzett a McLarennel. Az 1994-ben Imolában viszont halálos balesetet szenvedett Sennát az F1 legnagyobb versenyzői között tartják számon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: