DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Egyéb

A síszövetségnél lehet tanácsadó Ecclestone

A Nemzetközi Síszövetség elnöke nemrég elárulta, hogy megkeresték az ex-F1-es vezért, hogy csatlakozzon hozzájuk. A 91 éves üzletember annyit elárult: sílécen biztosan nem fogjuk őt látni.

Bernie Ecclestone néhány éve adta át a Liberty Mediának a Formula-1 kereskedelmi vezetését, de azóta sem unatkozik, hiszen tavaly született meg a kisfia, Ace. És úgy tűnik, az üzleti tevékenységét sem kell még abbahagynia, hiszen előfordulhat, hogy egy másik sportágban fog felbukkani rövidesen a 91. életévét csütörtökön betöltő ex-F1-vezér.

ecclestone-dppi_1



Néhány napja ugyanis Johan Eliash, a Nemzetközi Síszövetség (FIS) Ecclestone-hoz hasonlóan milliárdos elnöke árulta el az alpesisí-világkupa söldeni évadnyitóján, hogy megkeresték az F1 egykori urát, hogy legyen tanácsadó náluk:

„Bernie hihetetlenül jól teljesített a Formula-1-nél, egy észrevétlen sportot alakított át egy globális sporttá. Mindig értékelem a visszajelzéseit. Az elképzelés az, hogy ott legyen a FIS jövőbeni tanácsadói bizottságában” – fogalmazott a FIS-elnök a Kleine Zeitungnak.

Ecclestone köztudottan kedveli a sísportot, évről évre feltűnik a legendás kitzbühli lesiklás nézői között is. A Reuters meg is kereste őt, Ecclestone pedig így kommentálta a híreket: „Azt mondtam, attól függ, hogy mit akarnak, mit csináljak és miben tudok segíteni. Mostanában nem hallottam felőle. De nem fogok síelni, ez egészen biztos” – tette hozzá tréfásan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: