DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Gyász: elhunyt egy önkéntes sportbíró, miután kirepült a pályáról a túraautó

Szörnyű hír: a Brands Hatch pályán rendezett klasszikus túraautó-verseny során baleset történt, a kirepülő autó pedig egy sportbírói állásba csapódott. Az ott munkát végző önkéntes életét vesztette. Nyugodjon békében!

Halálos kimenetelű baleset történt szombaton, amikor a Brands Hatch pályán tartott klasszikus túraautók versenyén az első körökben két versenyző összeakadt a célegyenesben. Az eset miatt az egyik autó a korlátnak csapódott, felrepült a levegőbe, majd eltalált egy sportbírói állást. A futamot itt azonnal megszakították, érkeztek az orvosok, este kilenc óra után nem sokkal azonban jött a hír: az egyik ott tartózkodó sportbíró nem élte túl a balesetet.

A BARC (British Automobile Racing Club) jelentette be a hírt, de nem nevezte meg az elhunytat, csak annyit, hogy önkéntes sportbíróként dolgozott a pályán. Kiemelték, hogy lesújtotta őket a baleset, az aznapi eseményeket természetesen törölték, de vasárnap már ismét versenyezni szeretnének - egyébként pedig az illetékes szervekkel együtt dolgoznak az eseten. Az is kiderült, hogy a balesetben érintett pilóta lábtöréssel került kórházba.



brands

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: