DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Megromlott Coulthard és Vettel kapcsolata

A Red Bull és a McLaren korábbi pilótája úgy érzi, hogy Sebastian Vettel szándékosan nem akar vele szóba állni. A skót nemrégiben árulta el, hogy mostanában alig beszélnek egymással.

A 2019-es Német Nagydíj egy igazi fordulópont volt a németek négyszeres világbajnokának életében. Azon a versenyen Vettel vezette a futamot és jelentősen növelhette volna előnyét a pontversenyben Lewis Hamiltonnal szemben. Ez végül nem történt meg, miután az eső áztatta pályán a falba tette a Ferrarit, onnantól kezdve pedig elég mélypontra jutott.

A sorozatos hibák miatt nem csak a világbajnoki címet bukta el, de később az önbizalma is egyre inkább leromlott. A maranellói istálló végül megköszönte a szolgálatait, már a 2020-as szezon előtt így az idei esztendőre az Aston Martin csapatánál talált új kihívást. Bár a teljesítménye jelentősen javult, Bakuban pedig dobogóra is állhatott, az utóbbi időben rengeteg kritika érte Vettelt.

Nem kímélte őt az a David Coulthard sem, akit pont a német pilóta váltott a Red Bullnál miután ő visszavonult. A tizenháromszoros futamgyőztes, azóta többek között Channel 4 szakértőjeként dolgozik, ahol nem egyszer tett negatív megjegyzést Vettelre. Coulthard szerint a német kicsit megsértődött rá.

„Sebastian alig beszél velem, mert azt mondtam, hogy már csak árnyéka önmagának. Nagyon tetszett, hogy Bakuban dobogón zárt és Franciaországban is jó volt. A többi versenyen viszont akár a Ferrarival, akár az Aston Martinnal, nem az a Sebastian volt, akit én ismertem” – mondta Coulthard a német Sky csatornának.



Bár kitart a véleménye mellett, megérti korábbi ellenfele helyzetét is. „Megértem azt, hogy ő másképp látja a helyzetet, én is versenyző voltam. Ellenségként tekintesz arra, aki negatívan nyilatkozik rólad.”

Bár a skótok korábbi versenyzője biztos benne, hogy Vettel tapasztalata sokat számít a csapatánál, korábbi nyilatkozataiban úgy véle, lehet csak egy márkaépítésre jó az Aston Martin-os szerződés.

„A tapasztalata nagy előny a csapat számára, hiszen biztos kezekben van az autó, de ha egyszer elveszíted azt a kis sebességedet… Kíváncsi vagyok, hogy ez nem-e csak a márkaépítés része az Aston Martin és Lance Stroll számára. Ha le tud győzni egy világbajnokot, az visszaigazolás arról, miért ő a várva-várt bajnokuk. Ha azt teszi Sebbel, amit Charles Leclerc tett vele, akkor nem gondolom, hogy eredményesen fogja befejezni ezt a szezont” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: