DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Idén is Laureus-díjjal tüntették ki Hamiltont

A hétszeres világbajnokot az egyenlőtlenségek ellen vívott harcáért a sport Oscar-díjaként is nevezett elismerésben részesítették 2021-ben. Egy új kategóriában esett rá a választás.

Komoly elismerésben részesült Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjat megelőző csütörtökön. A Mercedes hétszeres világbajnoka eredetileg az Év férfi sportolói között szerepelt jelöltként a Laureus éves díjátadóján, ám végül egy új kategóriában nyert: ő lett az Év sportolói aktivistája. A koronavírus-járvány miatt az idei ceremónia elmaradt, a díjazottakat egy online esemény keretében hirdették ki. Hamilton az alábbi köszönőbeszéddel mondott hálát az elismerésért.

 hamlaureus



„Az utóbbi év sokak számára hihetetlenül nehéz volt, de emellett lelkesítő látni, hogy közösen új beszélgetéseknek és változásnak adunk teret. Annyira inspiráló volt mindenki, aki fel mert szólalni. Köszönöm, és kérlek, folytasd a harcot. A társadalmunkban uralkodó rasszizmus és egyenlőtlenség elleni globális megmozdulás órási, de folytatnunk kell a harcot. Mindannyian felelősek vagyunk a pozitív változásért. Hiszem, hogy együtt sikerrel járunk. Mindenkinek a szeretet és a pozitív energiát küldök. Vigyázzatok magatokra.”

Hamilton immár harmadik alkalommal részesült elismerésben a Laureus által. 2008-ban az Év felfedezettje, tavaly pedig Lionel Messivel közösen az Év sportolója volt. Idén a győztesek listáját bővíti Rafael Nadal teniszező az Év férfi sportolója kategóriában, a nők között ugyanezt a díjat Naomi Osaka kapta. A legjobb csapatnak a Bayern Münchent választották, ebben a kategóriában a Mercedes F1-es istállója is jelölt volt. A díjazottak között szerepelt még a Liverpool labdarúgója, Mo Szalah is, illetve a Kansas City Chiefs fiatal irányítója, Patrick Mahomes, aki az év felfedezettje kategóriában kapta meg a Laureus-díjat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: