DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Nyaralni és anyjánál is járt Perez a Magyar Nagydíj óta

Sergio Perez nem tudja, hol kaphatta el a koronavírust, azonban a silverstone-i hétvégét megelőző másfél hétben sokat utazott: Mexikóban és Szardínián is járt, ahol családjával kapcsolódott ki.

Megtörtént az a forgatókönyv, amitől a Formula-1-es csapatok tartottak, egy versenyzőnél pozitív eredményt mutatott a koronavírusteszt, ezért Sergio Pereznek ki kell hagynia a hétvégi Brit Nagydíjat és a hírek szerint az ezt követő 70. Évforduló Nagydíját is. A Racing Point pilótája – aki tünetmentes – pénteken egy videóüzenetben jelentkezett be, amelyben arról beszélt, „ez pályafutásom egyik legszomorúbb napja”, és elmondta, a futamok közti szünetben Mexikóban járt.

„Magyarország után magángéppel Mexikóba repültem, hogy meglátogassam édesanyám két napra, mivel egy nagy baleset történt vele. Amint kijött a kórházból, meglátogathattam őt” – mondta a közösségi médiában feltöltött videóban. „Azután visszatértem Európába, ugyanezen a módon, minden protokollt követve. Egyszerűen elkaptam, nem tudom, hogy mikor. Egyáltalán nincsenek tüneteim. Ez az eset mutatja, mennyire sebezhetőek vagyunk mindannyian.”



Perez a videóüzenetben nem említette, de egy családi nyaraláson is járt Olaszországban a versenyek között – erről még a pozitív vírustesztek előtt, hétfőn számolt be több olasz weboldal, köztük a GalluraOggi.it és Olbia.it.

A lapok szerint Perezt feleségével és kisfiával, Sergio Jr.-ral a szardíniai Smaragd-parton látták többen, ebéd, városnézés és strandolás közben. A nyaralásról képeket is közöltek az oldalak, melyek a feleség, Carola Martinez Instagram-oldaláról származnak.

A Formula-1 a koronavírus-fertőzések elkerülése érdekében szigorú szabályokat alakított ki: a versenyhétvégék a külvilágtól szinte hermetikusan elszigetelve zajlanak, a nagydíjak közötti időszakban azonban nincs olyan fegyelem, mint előre feltételezni lehetett volna. Valtteri Bottas és Charles Leclerc például a két osztrák forduló között is hazarepült Monacóba, holott az dupla fordulók alapötlete eredetileg az volt, hogy a teljes Formula-1 egy helyben maradjon a két hétvége közt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: