DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Kulisszatitkok Michelisz Norbi Kiss Norbi Macskaárvaházában tett látogatásáról

Sokakat meglepett, még magát Kiss Norbit is, hogy Kápolnán, ebben a festői szépségű kis Heves megyei faluban a Macskaárvaház Alapítvány bázisán egyszer csak megjelent Michelisz Norbert túraautó-bajnok.

Sokakat meglepett, még magát Kiss Norbit is, hogy Kápolnán, ebben a festői szépségű kis Heves megyei faluban a Macskaárvaház Alapítvány bázisán egyszer csak megjelent Michelisz Norbert WTCR-bajnok, minden idők legsikeresebb magyar autóversenyzője. Autósport-berkekben sokan már azt találgatták: esetleg valamilyen közös projekt állhat-e gesztus mögött? Bóday Pált, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökét kérdeztük a látogatás kulisszatitkairól.

- Nyilvánvalóan elsősorban egy szép gesztusról van szó: Michelisz Norbi meglepte barátját Kiss Norbit ezzel a látogatással és ahogy ezt később el is mondta maga is szimpatizál a Macskaárvaház törekvéseivel, az állatok védelmével, az állatkínzók szigorú megbüntetésével és azzal a törekvésünkkel, hogy megpróbáljuk újra normázni, helyes mederbe terelni állatok és emberek együttélését - meséli Bóday Pál, hozzátéve: Michelisz Norbi és Kiss Norbi egyértelmű elkötelezettsége az ökológiai problémák megoldása iránt újabb bizonyítéka annak a sokat hangoztatott tézisemnek, hogy ma az autó és motor sportban nem csak elképesztő műszaki innováció zajlik, de e sportág ikonjai közül egyre többen állnak ki a környezet, a természet és az állatok védelme mellett, amivel gyakran sokkal nagyobb és erősebb pozitív hatást tudnak kiváltani, mint politikusok és civil szervezetek együttvéve.

IMG_1691



Bóday Pál azt is elárulta: Michelisz Norbi kápolnai látogatása természetesen csak bajnok barátjának, Kiss Norbinak, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi tagjának volt meglepetés, mi magunk előre egyeztettünk a túra autó világbajnokkal, és természetesen készültünk is a látogatására. Michelisz Norbi látogatása alatt azonnal ki is vette részét a munkából. Valódi véletlennek köszönhető, hogy ezen a napon érkezett meg az alapítvány régi támogatójának Székely Szabolcs üzletembernek, a Sztráda Rádió tulajdonosának óriási mennyiségű és csúcs minőségű állateledel adománya, amit emberes feladat volt még becipelni is az alapítvány raktárába, és ezt a munkát a két Norbi azonnal is magára vállalta. Szintén ezen a napon érkezett meg az Audis hölgyek magyar civil szervezetének, a Hungarian woman and Audi adománya, amit a szervezet képviselője Guba Viktória adott át és nem először tette tiszteletét a Macskaárvaháznál Magyarország legnagyobb állatvédő civil mozgalma a Szurkolók az állatokért, ahol számos Michelisz Norbi és Kiss Norbi fan folytat aktív állatvédő munkát.

- Már több éves hagyomány a Macskaárvaházban, hogy a hozzánk látogató bajnokok győzelmük emlékére elültetnek egy-egy fát, ezzel is gesztust téve a természet védelmének. Az alapítvány partnere a Globalplant Garden irányítója Farkas Pál agrármérnök, a koreai Hyundai magyar gyári pilótájának látogatására egy csodálatos koreai jegenyefenyőt ajánlott fel, amit a két Norbi - a jelenlévő kertész szakemberek elmondása szerint - szakszerűen ültetett el és iszapolt be.

Bóday Pál a formula.hu-nak azt is elárulta, volt az alapítványnak egy kérése Michelisz Norbihoz

- Mivel Norbi az OMW magyarországi benzinkút hálózat reklám arca, arra kértük, támogassa a cég illetékes vezetőinél azon törekvésünket, hogy a hazai hálózat minden egységében folyamatosan lehessen hús és állati termék mentes vegán ételeket kapni. Azt gondolom ez sok százezer vegán honfitársunk igénye és nem csak az állatok védelmét, de az üzleti modell tökéletesítését együttesen szolgáló lépés. Michelisz Norbi legnagyobb örömünkre határozott igéretet tett arra, hogy tolmácsolja kérésünket a világcég vezetőinek, ami újabb nagyszerű példa arra, miképp képes az autósport az ökológiai változások élére állni. Michelisz Norbi búcsúzóul azt mondta, örömmel és lehetőség szerint a családjával fog visszatérni hozzánk, hiszen nem csak ő és felesége, de gyermekei is nagyon szeretik az állatokat és éppen egy mentett kutyus örökbefogadása van napirenden.

Bóday Pál végezetül azt is elárulta, ebéd közben belehallgatva a két bajnok beszélgetésébe, kiderült, hogy az autósporton kívül a vegán étkezés is szóba került: Kiss Norbi úgy foglalta össze a húsmentes étkezésről szerzett tapasztalatait Michelisz Norbinak, hogy “eleinte féltem tőle, de kifejezetten kellemes és jó érzés, sőt ha kicsivel nagyobb lenne a húsmentes ételek hazai választéka lassan egyáltalán nem hiányozna az állati eredetű táplálkozás."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: