DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Raikkönennel barátkozni is lehet – ha nem lát kamerát

Különleges helyzetben van Bereznay Dániel, az Alfa Romeo e-sportolója, aki személyesen ismeri Antonio Giovinazzit és Kimi Raikkönent. Ugyancsak megosztotta velünk, miért nem várják tárt karokkal a virtuális F1-es nagydíjakon.

Ismét illusztris vendégeket vonultatott fel a Formula Podcast, az Alfa Romeo Racing két pilótáját: a Formula-1-es mezőny olaszát, Antonio Giovinazzit, valamint a márka legeredményesebb e-versenyzőjét, Bereznay Dánielt. A magyar pilóta által első kézből tudhattuk meg, Giovinazzival vagy Raikkönennel könnyebb barátkozni. Talán nem annyira meglepő, hogy a válasz az első volt, habár…

„Ha Kimi egy kicsit rásegít alkoholtartalmú üdítőitalokkal, akkor ő is eléggé el tud könnyülni!” – viccelődött Bereznay. A Jégember egy másik esetben is oldottabb: „Meg akkor, ha nem lát nálad kamerát. Amikor nem telefonnal vagy fényképezővel megyek oda, akkor nagyon könnyen el lehet vele beszélgetni. Az Alfa Romeo karácsonyi ünnepségén is legalább 30-40 percet beszélgettünk, és érdekes dolgokat megtudhattam róla és pályafutásáról is.”

Az emlékezetes karácsonyi ünnepség


„Viszont amikor fotózni szeretnél vagy közös videós tartalmat készíteni, akár internetre, akár a tévébe, attól természetesen a legnagyobb módon irtózik. Ami kicsit ironikus, ugyanakkor nagyon tiszteletreméltó is, ugyanis látszik, hogy ő nem a sztárságért van a motorsportban, hanem azért, hogy versenyezhessen ezekkel a fantasztikus autókkal. És már közel 40 évesen, fájdalmakkal, mindennel együtt még ott harcol úgy, hogy már rég visszavonulhatott volna. De még mindig szereti, amit csinál. Ezt jó látni és igazán inspiráló” – beszélt arról, hogy különleges karaktere ellenére Raikkönen alkalmas valódi példaképnek.

Az e-sport ismertségén nagyot lódított a járvány, pilóták tömkelege kezdett virtuálisan versenyezni az egyre szaporodó bajnokságokban. Bereznaytól, a hivatalos F1-es e-széria élmenőjétől – 2018-ban második, 2019-ben harmadik lett – Giovinazzi, az Alfa Romeóhoz kötődő Juan Manuel Correa, de még a Formula-E bajnoka, Jean-Eric Vergne is kért tanácsot.. Utóbbi a Veloce Esports nagykövete, melynek kötelékébe a magyar pilóta is tartozik.

Attól viszont Giovinazziéknek nem kell tartania, hogy Bereznaytól kapnak ki: a Formula-1 virtuális nagydíjairól száműzték a profi e-sportolókat, és inkább hírességekkel töltik meg a rajtrácsot, mivel a gyakorlott szimulátorosok minden bizonnyal esélyt sem hagynának a nagy neveknek.

„Ezt megértettem, nekem az e-sport pilóták ellen kell remekelnem. Szerintem mindenki, aki kicsit jobban belenéz a dolgokba, tudja, hogy nem azért verem el feltétlenül (Lando) Norrist, mert én akkora király lennék, csak ebben a világban sokkal többet mozgok, több gyakorolt órám van, jobban megszoktam az irányítási modellt. Ő nyilvánvalóan ugyanilyen könnyen verne el egy valós formulaautóban” – magyarázta Bereznay, miért nem láthatjuk őt és társait a Formula-1-esekkel harcba szállni.

A teljes beszélgetés Antonio Giovinazzival és Bereznay Danival a Formula Podcast 9. adásában hallgatható meg:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: