DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alfánál még a téli tesztek adatait bújják

Antonio Giovinazzi tűkön ülve várja már az F1-es szezonkezdetet, ami héthónapos holtidőszak után jöhet csak el, reméli azonban, hogy a kevés eddigi adat segítségével is sikerül tökélyre csiszolniuk az idei autót.

Az Alfa Romeo olasz pilótája a Formula Podcast legutóbbi adásának vendége volt, amelyben megosztotta velünk átalakult életének tapasztalatait és a várhatóan július elején kezdődő szezonnal kapcsolatos várakozásait.

giovi



 

„Nehéz a helyzet, de szerencsére a szimulátorozás és a rengeteg edzés segít, hogy formában tudjak maradni” – mondta az olasz, aki emellett a főzés terén is egyre magabiztosabbá vált a szünetben. „De biztosan nem lesz egyszerű a visszatérés, hiszen már hosszú ideje nem vezettünk. Két hónap téli szünet után volt ugyan némi tesztelésünk, de most ismét hosszú szünetünk van, amiről nem is tudjuk, meddig tart, de legalább három hónapig biztosan. Fizikálisan megterhelő lesz majd a nyakizmaink miatt, de ezzel mindenkinek ugyanúgy meg kell majd birkóznia. Az is biztos, hogy zárt kapuk mögött nagyon furcsa lesz a futamok hangulata, hiszen nincs annál kellemesebb, mint amikor ott van velünk a rengeteg rajongó.”

Az Alfa Romeo az egyetlen olyan F1-es csapat, amelynek nem Nagy-Britanniában vagy Olaszországban található a főhadiszállása, viszont Svájc sem úszta meg a koronavírus-járvány miatti korlátozásokat, így Hinwilben sem tudnak többet dolgozni a riválisoknál – az F1 pedig természetesen igyekszik is annyira kitolni a gyárbezárások időszakát, hogy senki ne kerülhessen előnybe a járvány miatt.

„A hangulat persze most is remek a csapatban, noha a gyárunk be van zárva, így mindenki otthonról dolgozik. A téli tesztek után már nagyon vártuk, hogy versenyezhessünk, és végre kiderüljön, mire elég az autónkban lévő potenciál. De sajnos ez az esély egyelőre ugrott. Most a nyakunkba szakadt szabadidőben igyekszünk minél jobban megérteni a téli tesztek tapasztalatait, hogy a lehető legjobban felkészíthessük az autót a szezonkezdetre” – mondta. Az Alfa Romeo a tavalyi konstruktőri 8. helyén igyekszik majd javítani Giovinazzi és Kimi Raikkönen vezényletével, amikor végre lehetőség nyílik erre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: