DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

Akitől még egy F1-es pilóta is autogramot kér

Nagy megtiszteltetésben volt része az Alfa Romeo versenyzőjének, Antonio Giovinazzinak, aki csapatának autóbemutatója előtt egy másik nagy eseménnyel, a pápával való találkozással kezdte a szezont.

Ferenc pápa február 5-én fogadta a másodéves olasz F1-es pilótát Vatikánban, és nem is csak őt, hiszen Giovinazzit az Alfa Romeo vezetőségének néhány tagja, köztük az istálló elnöke, Pascal Picci is elkísérte. A katolikus egyházfő szakított rá időt, hogy a napi istentisztelet előtt elbeszélgessen a 26 éves versenyzővel, majd aláírt számára egy bukósisakot, és egy rózsafűzérrel is megajándékozta.  

EQGTr5WXsAAG7Pq



„Erős és érzelmes élményben részesültem, hiszen leírhatatlan dolog, hogy lehetőségem volt személyesen találkozni és beszélgetni is a pápával” – áradozott az eseményt követően Giovinazzi. „Egy nagyon vallásos családból származom, így a hit mindig is fontos értéke volt az életemnek. A pápával arról beszélgettünk, mennyire fontos a sport a fiatalok számára, hiszen az edzés nemcsak a testet, de a lelket is ápolja, és segít az ember értékrendjének kialakításában.”

Ferenc pápa egyébként az utóbbi pár évben többször is bekerült az autósportos hírekbe. 2018-ban megáldotta a Róma ePrix-re érkező Formula-E mezőnyének összes pilótáját, tavaly pedig egy Senna-mellszobrot vett át a Vatikáni Múzeum számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: