DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Zabkása vagy kávé? – Bottas rajongói kérdésekre válaszolt

Miért épp a 77-es a rajtszáma? Hogyan néz ki számára egy versenynap reggele? Mit üzenne a fiatalkori önmagának? Többek között ezekre is válaszolt a finn pilóta a Mercedes videójában.

Karácsony alkalmából a Mercedes megosztott egy videót, amelyben idei vb-ezüstérmes pilótájuk, Valtteri Bottas a rajongók által feltett kérdésekre válaszolt. Elsőként egy klasszikus kérdés érkezett: miért épp a 77-es a rajtszáma a Formula-1-ben? „Kicsit unalmas a válasz, nincs sok mögötte. Nagyon szeretem a 7-es számot, de az már foglalt volt, ezért úgy gondoltam, miért ne lehetne két 7-es?”

bottas-kave-dppi-1



Arra is válaszolt a finn, hogyan néz ki számára egy versenynap reggele: „Elég korán kelek, hiszen a testem tudja, hogy versenynap van, ami mindig elég izgatottá tesz. Általában futok egyet, hogy felébredjek reggeli előtt. Aztán reggelizem, mindig zabkását és kávét. Utána pedig a megbeszélésekkel már eléggé gyorsan halad előre a nap” – mondta el Bottas, akinek később döntenie is kellett, hogy ha csak egyet választhatna az élete hátralévő részére, a zabkása vagy a kávé mellett tenné le a voksát: „Brooke, miért kell meghoznunk ezt a döntést? Nagyon nehéz… Mindkettő az életet jelenti… De ha egyet kell választanom, akkor nem élném túl kávé nélkül. Sajnálom, zabkása!”

Az is kiderült, mi volt a legfurcsább dolog, amit dedikálnia kellett karrierje során: „Japánban voltunk, és van egy étterem, ahova mindig elmegyek vasárnap este a futam után. Az étterem tulajdonosának pedig volt egy Ferrarija, amikor pedig távozni készültem, megkért, hogy írjam alá a vadonatúj Ferrarija motorját és ajtaját. Pedig nem is vagyok ferraris, neki viszont van egy aláírt Ferrarija tőlem” – mesélte a mercedeses versenyző.

Az alábbi videóból további érdekességek is kiderülnek Bottasról: például az, hogy nem adna semmiféle tanácsot a fiatalkori önmagának, mert minden döntése kellett az idáig vezető úthoz, vagy azt, hogy Suzuka a kedvenc pályája az F1-es naptárból, de arra is fény derült, mit csinálnak a finnek karácsonykor, mit tervez a téli szünetre, és mi a különbség a Formula-1 és a rali között:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: