DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Mik a sportos stílus jellemzői?

A sportos stílus és a sportruházat, bár mind a két kifejezés tartalmazza a sport szót, nem sokban hasonlítanak egymásra. A sportruházat kategóriába tartozik minden olyan ruhadarab, amit egy-egy sport űzéséhez viselnek. Természetesen ezek között is lehet igazán dizájnos darabokat találni, de attól, hogy valaki ezeket viseli, még nem lesz sportos a stílusa.

A sportos stílus alapvetően három elit sport viseletéből alakult ki, ezek pedig a tenisz, a golf és a vitorlázás. Valójában a három szett között elég nagy az átfedés, ezért nem lehet hibázni, bármelyik ruhatárából válogatunk.

Playboy_Szeptember19_LM2



Az igazi sportos stílus jellemzői

Ha egy klasszikus szettet szeretnénk összeállítani, akkor szükség lesz egy elegáns szabású farmerre, egy teniszpólóra, egy vékony pulóverre, amit a nyakunkba köthetünk, és persze a mokaszinről, és a sportosabb karóráról se feledkezzünk meg.

Ezeket természetesen fel lehet még dobni különféle kiegészítőkkel, arra azonban figyelni kell, hogy mindig legyünk naprakészek, vagyis csak akkor kísérletezzünk, ha egyébként otthonosan mozgunk a trendek világában.

Hogyan alakult ki a sportos stílus?

Ha mindenáron meg akarjuk keresni a sportos stílus origóját, azaz azt a pontot, ahonnan nagy valószínűséggel elindult, akkor a viktoriánus kori Angliába kellene visszautaznunk.

Már ekkor nagy népszerűségnek örvendett a nemesség körében a rókavadászat és a sportvadászat, ez a tendencia pedig V. György király udvarában folytatódott. Vagyis mondhatjuk azt, hogy innen indult a sportos stílus, majd egyenes út vezetett napjainkig, amikor talán még népszerűbb ez a stílus, mint valaha.

Milyen stílusjegyek jellemzik a sportos stílust?

A sportos stílus, mint ahogy már utaltunk rá a cikkben, három exkluzív és elegáns sport viseletéből alakult ki, ezek pedig a tenisz, a golf és a vitorlázás.

Természetesen nem kell egyetlen sporthoz ragaszkodni, bátran lehet mixelni a különféle darabokat, viszont az alapokkal nem árt tisztában lenni. És hogy mik ezek? Íme egy kis segítség a teljesség igénye nélkül!

●     A vitorlásdivat jellemzői: napcserzett bőr, a vitorlákba kapó szél, a hullámok halk moraja. Valószínűleg mindenki el tudná képzelni így az életét. Ami a ruházatot illeti, az egyenes szabású vászonnadrág, valamilyen lenge anyagból készült galléros póló, ami lehet fehér vagy csíkos, vízálló karóra, V-nyakú szvetter, illetve egy könnyű bőrcipő tökéletes választás, akár egy exkluzívabb vitorlásklubba is.

●     A golfos stílust a galléros pólók, a vékony övvel hordott vászonnadrágok, a betűrve hordott felsőruházat és persze a klasszikus kárómintás pulóverek és mellények jellemzik.

●     A végére maradt a teniszdivat, aminek nincsenek olyan jellemző jegyei, mint a másik két sportnak – tulajdonképpen csak a galléros, félig laza, félig elegáns póló maradt meg belőle.

Ezek után már nem lesz nehéz összeállítani egy sportos szettet, igaz?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: