DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Verstappen: Rosberg lett az új Villeneuve

A fiatal holland szerint a 2016-os világbajnok vált az F1 új megmondóemberévé, aki pénzt akar keresni YouTube-csatornájával. Versenyezhetett volna tovább, akkor most nem szorulna erre…

Zsinórban 21 célba érés után egyetlen befejezett kör nélkül zárult Max Verstappen Belga Nagydíja: a holland Kimi Raikkönennel ütközött az első kanyarban, majd a gumifalban végezte, mikor törött felfüggesztéssel megpróbálta folytatni a versenyt.

„Úgy tűnik, Max megint rátalált régi önmagára. Túlságosan agresszív volt. Azt szintén nem értem, miért nyomta tovább a gázt a tönkrement autójával. Természetes, hogy falnak ment vele. Tökös legény, az biztos, de nem hiszem, hogy volt értelme ott továbbmennie” – mondta az esetről Nico Rosberg, aki szokásához híven YouTube-csatornáján tette közzé véleményét. Max Verstappen sem hagyta magát, és egy másik egyszeres világbajnokhoz, a gyakran megosztó kijelentéseket tevő Jacques Villeneuve-höz hasonlította a németet.



„Nem igazán érdekel, mit mond a csatornáján. Szerintem ő az új Jacques Villeneuve. Villeneuve észhez tért, most pedig úgy tűnik, Rosberg akarja, hogy mindenki meghallgassa a megkérdőjelezhető véleményét” – idézi a GPFans Verstappent.

„Talán így akar nézőket szerezni? Mert sűrűn csinál ilyet. Az év elején nárcisztikusnak nevezett, ami azért nagyon extrém volt. Talán pénzt akar szerezni a YouTube-csatornájával. Ha tovább versenyzett volna, kereshetett volna még bőven…” – szúrt oda a 2016 végén, vb-címet követően visszavonuló Rosbergnek.

Nem Verstappen az egyetlen, aki a korábbi Mercedes-pilóta közösségi médiában hangoztatott kijelentéseire tett epés megjegyzést. „Soha nem is láttam még a blogját. Semmiféle befolyása nincs az életemre. Hogy igaza van vagy nincs, nem érdekel” – mondta Lewis Hamilton, amikor Rosberg arról beszélt, az ötszörös bajnok betegeskedése a Német Nagydíjon csak műsor volt. „A rekordjaim és eredményeim magukért beszélnek. Mindig lesznek emberek, akik nem voltak annyira sikeresek, mint én, és hallatni akarják a hangjukat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: