Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2020. december 2. szerda
Bulvár

Unser mindent beismert, de megússza a börtönt

Az Indy 500 kétszeres győztesét, a korábbi amerikai szuperhős Al Unser Jr.-t májusban ittas vezetésért tartóztatták le. A bíróságon elismerte bűnösségét, de megúszta felfüggesztett büntetéssel.

Az egyik legszomorúbb történet az amerikai autóversenyzők között ifjabb Al Unseré, aki a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek első felében igazi szupersztár volt az Egyesült Államokban. Kétszeres IndyCar-bajnok és szintén kétszeres Indy 500-győztesként vonult be a történelembe. Utána azonban sajnálatos módon elindult a lejtőn.

Jó tizenkét éve már annak, hogy a nyilvánosság előtt beszélt arról, hogy hosszú ideje alkoholproblémákkal küzd, de megpróbál tenni ellene. Ez egy ideig úgy tűnt, sikerül is, de szeretett édesanyja tavaly augusztusi halála miatt (vélhetően) újra az italhoz nyúlt. Az aktív versenyzéstől ugyan már visszavonult, de szaktanácsadóként az idei Indy 500-ason is részt vállalt.

Továbbra is mély gödörben az egykor ünnepelt bajnok


Május 20-án éppen a versenypályáról indult haza, amikor a 45 mérföld/órás sebességkorlátozásnál ötvenkilenccel mérték be, ráadásul mivel kissé imbolyogva vezetett és nem tudott a saját sávjában maradni, megállították a rendőrök. A tiszt elmondása szerint Unser szemei üvegesek és vörösek voltak, beszédje pedig lassú, alig érthető. Amikor megkérték, hogy szálljon ki az autóból, a férfi összeesve a földre zuhant és tehetetlenül le is gurult egy kisebb lejtőn. Nem meglepő módon azonnal letartóztatták.

Unser Jr. a tárgyalás során elismerte bűnösségét, de nem kell börtönbe vonulnia. 363 nap, egy év próbaidőre felfüggesztett büntetésre ítélte a bíróság, valamint 480 órányi közmunkát is kénytelen elvégezni az elkövetkező időszakban.

Unser Jr. a Williamsnél tesztelt 1991 novemberében

1991 novemberében egyébként Al Unser a Formula-1-ben is tesztelt a Williams istálló színeiben. A hivatalos eredménylista szerint Riccardo Patresétől bő másfél, a tesztpilóta Damon Hilltől pedig három és fél másodperccel maradt el, így végül ennyiben is maradt a dolog és Unser maradt az IndyCarban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?