DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Letartóztatták a kétszeres Indy 500-győztest

Nem először vét a törvények ellen a korábbi szupersztár, Al Unser Jr, aki képtelen úrrá lenni alkoholproblémáin. Hétfő reggel ismét letartóztatták, megint alkoholos befolyásoltság okán.

A nyolcvanas évek második és a kilencvenes évek első felének egyik legnagyobb csillaga a tengerentúlon kétségkívül a korábbi bajnok Al Unser fia, Al Unser Junior. A tehetséges pilóta két ízben (1990-ben és 1994-ben) nyerte meg az IndyCar bajnokságot, valamint kétszer intették le elsőként az indianapolisi 500 mérföldes viadalon is (1992-ben és 1994-ben).

1995 után folyamatosan leszálló ágba került, igaz, a Penske sem éppen jeleskedett, de 1999-ig már nem tudott versenyt nyerni és a tabellán is egyre lejjebb csúszott. 2000-ben igazolt át a rivális (akkor még IRL-nek hívott) sorozatba, ahol időnként 1-1 futamgyőzelem még összejött, de az összetett pontversenyben a 6. helynél előrébb sosem jutott.

Al Unser 1994-ben még bajnok lett az IndyCarban


2004 és 2007 között még háromszor szerencsét próbált az ötszáz mérföldesen, de már nemigen volt tényező. Tizenkét esztendővel ezelőtt bejelentette visszavonulását, majd azt is nyilvánosan elismerte, hogy évek óta alkoholproblémákkal küzd. Ebben az is közrejátszott, hogy ez év januárjában, Nevadában ittas állapotban közlekedési balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről, emiatt letartóztatták.

2011-ben ismét elkapták ittas vezetés miatt, majd az elmúlt években úgy tűnt, a szakszerű segítségnek hála képes lesz kilábalni alkoholizmusából. Hozzá nagyon közel álló édesanyja (Shelley Unser) tavaly augusztusban elhunyt, valószínűleg ez is hozzájárulhatott visszaeséséhez, ugyanis az indianapolisi versenypálya közelében hétfőn, a reggeli órákban gyorshajtás miatt igazoltatták a rendőrök, a kiszivárgott hírek szerint pedig Unser annyira részeg volt, hogy az autójából kiszállva összeesett, így ismét kattant kezén a bilincs.

Sajnos az alkohol rendre legyőzi az egykori szupersztárt

Az egykori amerikai hős Colton Herta csapatánál, a Harding Steinbrenner Racing Teamnél dolgozik szaktanácsadóként, az erőfeszítések egyelőre sikeresek, az ifjú pilóta ugyanis az ötödik helyre kvalifikálta magát vasárnap, miközben Fernando Alonso és a McLaren még a harmincháromba sem fért be és kiesett, így óriási kudarccal kényszerül távozni Indianapolisból.

„A Harding Steinbrenner istálló szomorúan értesült arról, hogy Al Unser Jr-t ittas vezetés miatt letartóztatták. Az alkoholizmus komoly betegség és folyamatos harcot jelent azok számára, akik ebben szenvednek. Ebben a nehéz időszakban is igyekszünk Al számára minden támogatást megadni, ami csak szükséges. A további kérdésekkel kérjük, forduljanak jogi tanácsadójához, James H. Voyles-hez” – adta ki rövid közleményét az esetről a csapat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: