DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton mindent lemondott a gyógyulás érdekében

Lewis Hamilton továbbra sem gyógyult ki teljesen pénteken kezdődött betegségéből, így a Magyar Nagydíj előtt lemondta minden programját, a mielőbbi gyógyulás érdekében.

A brit versenyző a Német Nagydíj hétvégéjén lett rosszul, péntek este, ráadásul annyira, hogy a csapat komolyan fontolóra vette, hogy a tartalékpilótát, Esteban Ocont ülteti be a hétvégére a gyengélkedő ötszörös világbajnok helyére.

Hamilton végül megszerezte ugyan a pole-pozíciót, de a vasárnapi esőkáoszban csak a tizenegyedik helyen ért célba, azonban az Alfák büntetése után végül mégis megszerzett két pontot és a kilencedik helyen zárta a futamot hivatalosan.



Most elárulta a Mercedes pilótája a Speedcafénak, hogy a Magyar Nagydíj előtti mindenfajta kötelezettség alól felmentette magát, mivel szeretné mihamarabb meggyógyulni a még mindig nem 100%-os brit: „Lemondtam mindent, amit az elkövetkező napokra terveztem. Hazamegyek és pihenni fogok, hogy mielőbb túllegyek ezen.”

„Nem igazán javult az állapotom az elmúlt napokban, de a következő néhányban talán jobb lesz a helyzet. Nem hinném, hogy az, hogy az autóban ülök, javítana a dolgon, az egészségem pedig mindennél fontosabb, szóval biztosra akarok menni azt illetően, hogy olyan fitt legyek a következő versenyre, amennyire csak lehetséges.”

Lewis Hamilton egy kényelmes, 41 pontos előnnyel fog elutazni a nyári szünet előtti utolsó versenyre, a Magyar Nagydíjra, miután csapattársa, Valtteri Bottas csúnyán összetörte a Mercedest a Német Nagydíj hajrájában, így a brit a pocsék hétvége ellenére is növelte előnyét a pontversenyben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: