DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamilton beteg, Ocon már készült a beugrásra

A pole-pozíció megszerzése után rekedt hangon szólalt meg Lewis Hamilton a Német Nagydíj időmérőjét követő sajtótájékoztatón. A brit elárulta, reggel még valós volt a veszélye annak, hogy nem tud autóba ülni.

Bár a leggyorsabbnak tűnő Ferrari dupla malőrje után sokan gondolhatták azt, hogy Hamilton számára ujjgyakorlat volt az első rajthely bebiztosítása a hockenheimi kvalifikáción, a brit a leintést követően beszámolt a nyilvánosságnak a hétvége során őt kínzó betegségről. Elmondása szerint szombat reggel olyan ramatyul érezte magát, hogy még a helyettesítése is felmerült a csapatban a hétvége hátralévő részére. Végül erre a vészmegoldásra nem volt szükség, a brit a harmadik edzésen elért 6. helye után az időmérőn képes volt hozni a tőle megszokott teljesítményszintet. A Mercedes tartalékpilótája Esteban Ocon, akit azonban Hamilton nem nevezett meg.

ocon_1



„Nem éreztem jól magam ma reggel, még mindig fáj a torkom. Felkészültünk arra az esetre, ha nem tudnék autóba ülni. Teljesítettem a szabadedzést, de készen álltunk arra is, hogy a másik versenyzőt ültessük be a legrosszabb esetben. Végül jól átvészeltem” – nyilatkozta Hamilton a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is részt vett.

Az ötszörös világbajnok mellől Max Verstappen rajtolhat majd a vasárnap délután kezdődő futamon, és bár Hamilton a Ferrarikkal, különösen Charles Leclerc-rel való csatát várta leginkább, nem írja le mostani legközelebbi riválisait, a Red Bullokat és saját csapattársát sem.

„A két Ferrari kiesése kicsit megváltoztatta a ránk váró harcot is. Mindenesetre úgy gondolom, hogy elég jó volt a tempóm, és közel lettünk volna egymáshoz Leclerc-rel. Persze ezt már nem tudhatjuk, ám nagyon gyorsak voltak a hétvége korábbi részében” – mutatott rá.

„Az időjárás és az eső jelenthet komoly veszélyt a versenyre. Emellett nem néztem ugyan meg, hogy a többieknek milyen volt a hosszú etapos tempójuk, de ez a pálya előzés szempontjából a könnyebbek közé tartozik. Ha a tegnapi hőmérséklet tér vissza, akkor több bokszkiállásra kell készülnünk, de a mai mellett sem lesz könnyű dolgunk. Ám elsősorban szerintem arra kell ügyelnünk, hogy ugyanazon a szinten működjön a csapat, mint tette azt ma.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: