DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Giovinazzi akkora gólt lőtt, hogy meg sem adták - videó

Idén is megtartották a Nazionale Piloti és Albert herceg All Star-csapatának jótékonysági futballmérkőzését, melyen az F1-esek 3-2-es vereséget szenvedtek. Giovinazzi nagy gólt lőtt, de nem adták meg.

A mérkőzés természetesen Niki Lauda és Max Biaggi édesapjának halála miatt egy gyászszünettel kezdődött, aztán viszont útjára indult a labda a jótékonysági mérkőzésen, melynek bevételét beteg és rossz körülmények között élő gyermekek megsegítésére ajánlották fel.

A Nazinale Piloti csapatában olyan versenyzők játszottak, mint például Charles Leclerc, aki a Ferrari pilótájaként hazai versenyén vehet majd részt, de jelen volt Pierre Gasly, Carlos Sainz, Sergio Perez és Antonio Giovinazzi is. A korábbi versenyzők közül Felipe Massa és Riccardo Patrese is magára húzta – többek között – a fekete-fehér kockás mezt. A mérkőzésen Mick Schumacher is részt vett.



Albert herceg együttesében a Pirelli igazgatója, Mario Isola, Max Biaggi és a sívilágbajnok Dominik Paris is játszott, a kapujukat pedig a Monaco korábbi hálóőre, Flavio Roma védte az As Monaco stadionjában, a Stade Louis II-ben lejátszott mérkőzésen.

A találkozót végül Albert herceg csapata nyerte 3-2-re, azonban a pilóták számon kérhetnek egy találatot, Antonio Giovinazzi ugyanis akkora gólt rúgott 3-1-es állásnál, hogy kilőtte a pókot a sarokból, azonban a játékvezetői hármas lesre hivatkozva nem adta meg a találatot. A pilóták mindkét gólját Sandro Cois, a Fiorentina korábbi labdarúgója szerezte.

A Nazionale Piloti csapata legközelebb szeptember 4-én, Monzában lép pályára az Olasz Nagydíjat megelőzően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: