DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Újra kórházba került Niki Lauda

A háromszoros Formula-1-es világbajnok tüdőtranszplantációból való felépülésében újabb visszaesés következett be. A 70 éves osztrák vesedialízisen esik át egy svájci klinikán.

Az Österreich lap Niki Lauda testvérétől, Floriantól értesült, hogy a háromszoros Formula-1-es világbajnok egy svájci magánklinikán fekszik, ahol dialízist végeznek rajta. Lauda veséjével többször komplikációk adódtak az elmúlt évtizedekben, 1997-ben és 2005-ben is szervátültetést hajtottak végre rajta.



A 2018 nyarán történt tüdőátültetésből lábadozó Laudának másodszor kell megküzdenie nem várt egészségi problémával: korábban influenza miatt került intenzív osztályra, a betegséget azonban sikeresen leküzdötte.

A Mercedes csapatelnöki tisztét betöltő Lauda kollégája, Toto Wolff a Bild am Sonntagnak mondta el, múlt héten meglátogatta honfitársát, akiről röviden annyit mondott: „Nikinek jó hetei vannak, de néhány akadály is felmerült.”

A mostani hír előtt pedzegették, hogy Lauda részt vehet a 2019-es első európai versenyen, a Spanyol Nagydíjon, de erre nem került sor. A csapatfőnök Wolff akkor azt mondta, reméli, hogy Lauda a lehető leghamarabb visszatér egy Formula-1-es nagydíjra, a mostani hírek alapján azonban ennek időpontja biztosan újra jelentősen csúszik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: