DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Laudát kiengedték a kórházból

Niki Lauda még karácsonykor került kórházba influenzaszerű tünetekkel, most pedig, mivel nem állt fenn további kockázat, ki is engedték a bécsi klinikáról a korábbi háromszoros világbajnokot.

A Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező igazgatója, iki Lauda még karácsonykor, egy ibizai családi üdülés alkalmával lett beteg, innen szállították azonnal a bécsi AKH kórházba. Itt kapott új tüdőt még tavaly nyáron, így logikus volt, hogy ide szállítják megbetegedése után is, hogy megfigyelhessék állapotát, nem lépnek-e fel komplikációk az állapotában.

Miután Lauda egyre jobban lett, Walter Klepetko, a kórház igazgatója elmondta, a háromszoros világbajnok megkapta az engedélyt arra, hogy távozhasson a kórházból. Klepetko erről az osztrák APA hírügynökségnek beszélt.

00118011_702 (1)



A szakember elmondta, egyetlen olyan pillanat sem volt, amikor a betegség veszélyeztette volna Lauda életét, az intenzív osztályra befekvésre mindössze azért volt szükség, hogy az osztrák legyengült immunrendszerével biztosan ne legyen súlyosabb probléma. 

Lauda már 2018 utolsó versenyeit is kihagyta, és kérdés, hogy a márciusi ausztrál szezonnyitón ott lehet-e már a Mercedesszel az F1 paddockjában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: