DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Kiállítás Schumacher 50. születésnapjára

A Ferrari január elején kiállítást szervez legendájuk, Michael Schumacher 50. születésnapjára Olaszországban. Maranello sosem feledi, amit a hétszeres világbajnok legendának köszönhet.

A világ eddigi legsikeresebb Formula-1-es versenyzője összesen hét világbajnoki címet nyert pályafutása során, ebből összesen ötöt az olasz istálló színeiben. A Scuderia sosem feledi, hogy milyen sikereket hozott el nekik az előtte a Benettonnál már sikeressé váló versenyző. Összesen tizenegy közös szezont húzott le a Ferrarinál, ebből 2000 és 2004 között zsinórban sikerült megkaparintani az egyéni és a gyártói bajnoki címet is.

Kerek évfordulóhoz érkezünk január harmadikán, ugyanis éppen ötvenedik életévét tölti be a német legenda. Aznap nyílik egy kiállítás Maranellóban, amely Schumacher legendás karrierjét mutatja be. Ünneplésnek és hálának szánják a Scuderia (és jelenleg még a világ) legsikeresebb versenyzője számára, aki a legutóbbi hírek szerint nincs ágyhoz kötve.

A Ferrari és Schumacher neve összeforrt tizenegy éven át, a rajongóknak azóta is


A világ az utóbbi időben Mick Schumacherre figyel inkább, aki egybehangzó sajtóhírek szerint szintén a Ferrari felé orientálja (a juniorprogramon keresztül) pályafutását, ami nem is sikertelen, idén ugyanis megnyerte az európai Formula-3-as bajnokságot. Annak idején édesapja a csodálatos trió egyik tagjaként emelte fel a Ferrarit a középszerűségből, rajta kívül még Jean Todt és Ross Brawn számított kulcsfigurának.

„Michaelnek speciális helye van a Ferrari történetében. A múzeum termei a feledhetetlen években készült képekkel lesz díszítve, a hétszeres világbajnoknak örökre helye van a Ferrarinál. A rajongók szívében Michael mostanában nagyobb helyet foglal el, mint valaha” – így az istálló közleménye.

2013 decemberében elszenvedett, rendkívül súlyos síbalesete óta egyszer sem láthatták a rajongók Michael Schumachert, remélhetőleg valóban igaz a hír, hogy fokozatosan javul és képes ellátni magát. Akkor talán hamarosan ezt a kiállítást is láthatja.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: