DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Sanghajban bemutatják az F1 kabalafiguráját

Van már főcímdala, menő új logója, show-szerű elemei, plusz a dekorációnak szánt hölgyeket is kiiktatták. Mi hiányzik még a Formula-1-nek ahhoz, hogy besimuljon a világ legnagyobb sporteseményei közé? Itt jön a képbe Axel!

Az olimpiáknak és a futball-világbajnokságoknak fél évszázada elengedhetetlen kelléke a kedves, járó-kelő kabalafigura, így akár fel is merülhetne a kérdés, hogy a magát ezen két gigantikus sportrendezvénnyel egyenrangúnak tartó Formula-1-nek miért nincs még sajátja. Valahogy tényleg senkinek nem jutott még eszébe ez a gondolat az elmúlt 68 szezon alatt, de szerencsére a Liberty Mediának most igen. Nem is halogatták sokáig a dolgot, a Kínai Nagydíj hétvégéjén megrendezendő F1-es fesztiválon bemutatkozik Axel, az autóversenyzés királykategóriájának hivatalos kabalafigurája.

 hellokitty



A hírt még április 1-jén jelentették be egy közleményben, viszont a dátum ellenére a fele sem volt tréfa. Ám Axel érkezése csak egy apró mellékszála lesz annak a hatalmas népünnepélynek, amit a sport ezen a hétvégén Sanghajban, a Kínai Nagydíj helyszínén szervez. Péntek és vasárnap között megtartják ugyanis a városban a Heineken F1 Shanghai Festivalt, ami, mint a neve is mondja, egy fesztivál lesz a Formula-1 (és a sör?) kedvelői számára. Az eseményt a város központjában tartják, és a leírtak alapján úgy kell elképzelni, mint a rajongói zónát egy nagydíjhétvége során, csak jóval monumentálisabb méretben. Lesznek kiállított autók, mindenféle érdekes élményeket nyújtó szponzorok, a trance-király Armin van Buuren koncertje, szimulátorok, óriáskivetítőkön követhető futam, Jackie Stewart és Nico Rosberg személyében pedig két világbajnok is megjelenik.

És mindemellett itt fog először színre lépni az Axel névre keresztelt figura, amely onnantól fogva lépten-nyomon ott lesz majd az F1-es cirkusz oldalán. A szervezők nem sokat árultak el arról, hogy mire kell készülnünk, csak annyit, hogy Axel majd táncképességeit fitogtatva fog a közönség elé állni, amiről az emberek csupán annyira tudtak következtetni, hogy valószínűleg nem egy elefántot vagy hasonló lomha állatot kell elképzelni.

Azóta viszont a tűzközelben élő F1-es újságíró, Adam Cooper további részleteket is kiderített. Eszerint pedig az F1-es rajongóknak nem valami kedves, mosolygós nyuszira vagy mókusra kell gondolniuk kabalafigura gyanánt, mint az egy olimpián lenni szokott, sőt nem is egy állat vagy rajzfilmfigura megszemélyesítésére kerül sor. Axel egy titokzatos, fekete sisakot viselő „ember” lesz, ez alapján pedig nem is biztos, hogy olyan nagyon különbözni fog a Top Gear sorozatból ismertté vált Stig karakterétől.

Mindenesetre valamikor a hétvége során erről is lehull a lepel!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: