DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Schumachert Amerikában kezelhetik tovább

Fontos változás történhet az eddig svájci otthonában ápolt Michael Schumacher számára: az Egyesült Államokba szállíthatják, hogy egy különleges klinikán folytatódjon hosszú útja a felépüléshez.

Miután 2013 decemberi síbalesetét követően hónapokat töltött a grenoble-i és lausanne-i klinikákon, Michael Schumachert a Genf közelében levő rezidenciájára szállították. A hétszeres világbajnokot azóta is otthonában látja el egy csoportnyi ápoló. Hogy mennyi javulás történt állapotában, nem ismert, mivel családja semmiféle információt nem enged ki a svájci villa falai közül.



A német Bravo magazin, amelyre számos más hírforrás hivatkozik, most mégis megneszelt valamit: állítólag a továbbra is „gyenge” állapotban levő Schumacherrel felesége, Corinna az Egyesült Államokba költözne. A család Dallasban, Texasban birtokol egy farmot.

Schumacher kezelését az agysérülésekre szakosodott amerikai specialista, Mark Weeks venné át. „Kiterjedt tapasztalattal rendelkezünk sérült pacienseket illetően” – idézi a lap az orvost. „Valószínűleg egyetlen klinika sincs Európában, amely annyi esetet kezel, amennyit mi.”

A Formula-1 közösségéből a hírek szerint egyedül Jean Todt, az FIA elnöke, korábbi ferraris csapatfőnöke látogatja Schumachert, de ő sem ad senkinek felvilágosítást állapotáról. Lewis Hamilton nemrég arról nyilatkozott, szeretne Corinna Schumacherrel beszélni a hétszeres bajnok állapotáról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: