DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton: Tudni akarom, hogy van Schumacher

A monzai futamgyőztes Corinna Schumacherrel szeretne beszélni, hogy a hétszeres bajnok állapotáról érdeklődjön. Kiemelte: annak ellenére, hogy túlszárnyalta rekordját, Schumacher mit sem veszít nagyságából.

Átadta a múltnak Michael Schumacher egyik rekordját a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton: az Olasz Nagydíjon pályafutása 69. pole-pozícióját szerezte meg, egy elsőséggel megelőzve a német legendát. Az időmérő után Ross Brawn közvetítette a Schumacher-család gratulációját a britnek, aki elmondta: szeretne hírt kapni a hétszeres bajnok állapotáról. 2013-as síbalesete óta nem sokat tudni arról, egészségileg hogyan van Michael Schumacher, az utóbbi időszakban már a pletykák is megszűntek.



„Állandóan Michaelra gondolok és érte imádkozom. Részesültem abban a kiváltságban, hogy ellene versenyezhettem, és mindig csodáltam őt. Ez mostanáig sem változott meg” – beszélt Schumacherről Hamilton, aki 2010 és 2012 között versenyzett a legenda ellen, végül pedig az ő helyét vette át a Mercedesnél.

„Szeretnék beszélni a feleségével, hogy megtudjam, milyen állapotban van” – fejezte ki kívánságát a monzai győztes. „Azok után, amit a sportért tett, és amilyen magasra tette a lécet, még magasabbra tenni ezt a lécet megtiszteltetés. Kitüntetettnek érzem magam, hogy ott vagyok vele a pole-ok listájának elején. Ennek ellenére ő továbbra is minden idők egyik legnagyobbja marad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: