DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Alonso a Real Madrid tiszteletbeli tagja lett

A spanyol F1-es pilóta amióta az eszét tudja, azóta rajong a királyi gárdáért, hétfőn pedig hatalmas megtiszteltetésben volt része, amikor az egyesület elnöke a csapat tiszteletbeli tagjává választotta őt.

Egy nappal a számára kieséssel végződő Olasz Nagydíj után Fernando Alonso a madridi Santiago Bernabeu stadionba volt hivatalos, ahol a világ egyik, ha nem a leghíresebb futballcsapatának első embere, Florentino Perez fogadta őt. A spanyol klubvezető ugyanis a Real Madrid tiszteletbeli tagjává választotta a kétszeres F1-es világbajnokot, melyhez klubkártya és névre szóló mez is dukált.

„Ez az esemény a Real Madrid egyik tagjának és rajongójának elismerésére lett életre hívva, minden idők egyik legnagyobb spanyol sportemberének tiszteletére” - áll a csapat honlapján Perez nyilatkozata. „Valóságos úttörőnek bizonyult, hiszen olyat ért el, amit egy spanyol sem korábban: Forma-1-es világbajnok lett.”



„Fernando, kivételes nagykövete vagy a klubunknak és a madridista eszmének, ezért a Közgyűlés úgy határozott, hogy a tiszteletbeli tagság maximális elismerésében részesít téged. Kétszer voltál világbajnok, és háromszor harmadik helyezett, 19 évesen debütáltál, és azóta 32 győzelmi trófeával bővítetted a kollekciódat. A karaktered túlmutat a versenypályákon: minden kontinensre elviszed Spanyolország, és a szeretett Real Madridod hírnevét. Tudjuk, hogy ez a mez, valamint ez a jelvény mit jelent számodra.”

„Ez az elismerés a szereted és elhivatottságod iránti hálának köszönhető, a karaktered olyan értékeket rejt, melyeket mi is magunkénak vallunk: elköteleződés, harc a végsőkig, alázat, és a győzelem utáni sóvárgás. A bátorság, mellyel szembeszállsz a viszontagságokkal, a sportvilág ikonjai közé emelt téged. Ez a klub, akárcsak te, mindig többet akar. Ez a te Real Madridod, amely 12 Bajnokok Ligája-győzelmet szerzett. Mindannyian tudjuk, hogy te vagy a legjobb, és szeretnénk megköszönni a Real Madrid iránti szeretetedet.”

Fernando Alonso természetesen meghatottan nyilatkozott az elismerésről. „Nagyon hálás vagyok a Real Madrid elnökének. Ez hihetetlenül különleges nap számomra, hogy itt lehetek ebben a stadionban, mely iránt akkora szeretet érzek, amekkora távolságot megtettem az életem során. Mindig képben vagyok a Real Madriddal kapcsolatban, és folyamatosan követem a történéseket. Ez akkor kezdődött, amikor még egészen kicsi voltam, hiszen az édesapám nagyon nagy Real Madrid-rajongó volt, és ő csepegtette belém ezt az imádatot.”

„Ennek köszönhetően már figyelhettem a Quinta del Buitrét (a Keselyű Ötöse, a Real Madrid nagy spanyol játékosainak gyűjtőneve a ’80-as évektől a - a szerk.), azóta pedig minden mást. Mindig a lehető legjobban próbáltam élvezni, a tőlem telhető legnagyobb szenvedéllyel. Sokszor megkérdezték már, miért szeretem a Real Madridot, de soha nem tudtam rá egyértelmű választ adni. Azért vagyok a Real Madrid rajongója, mert a Real Madrid rajongója vagyok. Azt sem tudom, hogy a szemeim miért barnák. A Real Madrid választott engem, mint milliókat, hogy a klub drukkerei legyünk. Valamiért erre születtünk. Büszkeséggel tölt el, és megtisztelő, hogy én is a tagja lehetek. Hajrá Madrid!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: