DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Közúti baleset miatt börtönben az ex-WTCC-s

Hároméves börtönbüntetést szabtak ki a túraautó-vb történetének első horvát versenyzőjére, Marin Colakra és barátjára, miután öt éve halálos áldozatot követelő közúti balesetben voltak érintettek.

Marin Colak és barátja, Dalibor Opacak 2010 novemberében, egy Bosiljevo melletti autópályán kezdett el versenyezni egymással: utóbbi egy Nissant, előbbi egy Ferrarit vezetett, ráadásul a horvát pilóta mellett egy 20 éves tanuló, Ivana Obad is helyet foglalt a kocsiban. A két gép 210 km/h-s tempóval egymásnak ütközött, Colak pedig elveszítette uralmát a kocsija felett, ami felborult és ki is gyulladt. A versenyző is számos sérülést szenvedett, de így is ki tudott szabadulni, Obad azonban beszorult és meghalt.

colak_baleset



Az ügy tárgyalása bő öt évig tartott, miután több hibát is elkövettek a nyomozás során, ráadásul Colak és Opacak egymást hibáztatták a történtekért. Végül a bíró úgy döntött, mindkét érintettet hároméves börtönbüntetéssel sújtja, kiemelve azt is, hogy egyikük sem mutatott megbánást a cselekedeteik után – számolt be róla a TouringCarTimes.com szakoldal.

colak_wtcc

 

Colak a túraautó-világbajnokság történetének eddigi egyetlen horvát indulója volt. A most 31 éves versenyző Németországban kezdte pályafutását, majd 2008-ban a SEAT León Eurocupban indult, ahol többek között Michelisz Norbinak is ellenfele volt. Colak második lett az összetett pontversenyben, eredményeinek köszönhetően pedig a WTCC-ben is lehetőséget kapott. 2009-ben már teljes szezont futott a vb-n, legjobbja egy 11. helyezés volt. 2010-ben az ETCC-ben versenyzett, mielőtt megtörtént a fent tárgyalt incidens.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: