DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Hamilton nyíltan beszélt édesapja kirúgásáról

Lewis Hamilton eddigi F1-es karrierjében egyetlen igazán félresiklott szezon volt, méghozzá a 2011-es, amiben a pilóta elmondása szerint az is közrejátszott, hogy leváltotta édesapját mint menedzserét.

Az amerikai CBS csatorna 60 minutes című műsorának vendége volt Lewis Hamilton, s az adásban nem csupán ő, hanem édesapja is megszólalt, aki egy ideig a pilóta menedzsereként is segítette fia versenyzői pályáját. Az idősebbik Hamilton így idézte fel a kezdeteket:

„Egészen sajátos történet volt, hiszen mint tudják, normális esetben a versenyzők felmenői közt is sikeres sportembereket találunk, mi viszont csupán egy átlagos család voltunk, amelyben egyszer csak felbukkant egy fiatal, értékes tehetség. És nemcsak erről van szó, hanem emellett azt is meg kell említeni, hogy mi voltunk a mezőnyben az egyetlen fekete család, s emellett a felszereltségünk is jóval szerényebb volt, mint a többieké” – mondta a háromszoros bajnok édesapja.

anthony_hamilton



Hamilton a kezdetektől fogva sikeres volt, ennek ellenére (vagy talán épp ezért) nem mindenki látta szívesen őket a versenypályákon. „Előfordult, hogy más versenyzők szülei odajöttek hozzám, és azt mondták, hogy nem tartozol ide, menj vissza oda, ahonnan jöttél!” – emlékezett vissza a pilóta, majd így folytatta: „Apám viszont mindig azt mondta, hogy a pályán mutatott teljesítményem beszéljen helyettem, így aztán kimentem a pályára, és széthajtottam az autót.”

A Mercedes sztárja persze azt a témát sem kerülhette meg, amikor édesapjával kissé eltávolodtak egymástól: „Eljött a pont, amikor azt kellett mondanom, hogy apa, szeretném, ha csak az apám lennél. Hihetetlenül nehéz volt ezt elfogadnia, ahogy nekem is nehéz volt ezt megtennem. Kemény törés volt ez köztünk” – mondta Hamilton erről, s azt is elismerte, hogy akkoriban, a gyengébben sikerült 2011-es szezonban ez is közrejátszott abban, hogy gyengébb teljesítményt nyújtott a megszokottnál.

Végül viszont ez a döntés is értelmet nyert, ahogy azt visszatekintve már Anthony Hamilton is látja: „Nem értettem, mégis mit jelent az, hogy nincs rám szüksége? Nagyon megütött ez a dolog, de talán mégis ez volt a legjobb, ami történhetett. Hiszen már nem kisfiú, nem gyerek. A Formula-1 világbajnoka.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: