DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

F1-es pilóták a kifutón

Különleges eseményt rendeznek péntek este Mexikóban: legalább hét Formula-1-es versenyző vonul majd végig az Amber Lounge kifutóján, a tűzálló ruhát elegáns viseletre cserélve.

A Formula-1 több mint két évtized után tér vissza Mexikóba, aligha meglepő tehát, hogy fokozott várakozás övezi az eseményt, s számos kísérőprogramot is rendeznek a pályán zajló események mellett. Ezek közül az egyik legkülönlegesebb valószínűleg az első Amber Lounge Mexico City Fashion Show nevű divatbemutató lesz.

Az eseményt az autósport rajongói számára az különbözteti meg egy átlagos divatbemutatótól, hogy október 30-án, péntek este hét Formula-1-es pilóta vonul majd végig a kifutón, a versenyzői overált elegáns ruhákra cserélve. A Lotust ketten képviselik majd Carmen Jorda és Jolyon Palmer személyében, továbbá ott lesz Adrian Sutil, Pierre Gasly, Raffaele Marciello és Stoffel Vandoorne, azaz a Williams, a Red Bull, a Sauber és a McLaren tartalékja, akikhez hetedikként a Manor ezúttal is autó nélkül maradó versenyzője, Roberto Merhi csatlakozik.

f1_fashion



A szervezők ígérete szerint nem elképzelhetetlen, hogy meglepetésvendégek is csatlakoznak az említettekhez – mindenesetre meglepődnénk, ha legalább egy aktív F1-es sztár ne lépne fel a tesztpilótákkal, már csak azért is, mert a korábbi hasonló eseményeken többen is feltűntek, így például Daniel Ricciardo vagy a néhai Jules Bianchi. Az esemény egyébként jótékony célokat is szolgál, hiszen a bevételekből Sergio Perez alapítványát támogatják.

A helyi idő szerint péntek késő esti esemény után, akárcsak szombaton és vasárnap éjszaka az Amber Lounge hatalmas partiknak ad majd otthont, így a verseny hivatalos afterpartiját is itt rendezik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: