DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Négy év börtönt kértek Briatorére

A Benetton és a Renault világbajnok csapatvezetőjére, akinek neve az F1 története egyik legnagyobb botrányával, a Crashgate-tel kapcsolódott össze, négy év börtönt kértek az olasz ügyészek...

Öt évvel ezelőtt kezdődött a történet, mely komoly bajba sodorhatja Flavio Briatorét: az egykori csapatvezető 60 méteres luxusjachtját, a Force Blue-t ekkor foglalta le az olasz rendőrség, mivel állításuk szerint a hajót törvénytelen módon regisztrálták le, méghozzá adóelkerülési céllal.

Az olasz sajtó most arról számolt be, hogy az ügy ezen a héten a genovai bíróság elé került, ahol az ügyész azzal vádolja a 65 éves Briatorét, hogy bérelt hajóként regisztrálta a Force Blue-t azért, hogy elkerülje a vásárlási, kikötési, illetve az üzemanyag-adót. A szóban forgó összeg nem kevés, nagyjábó 3,6 millió euróról, azaz körülbelül egymilliárd forintról lehet szó.

briatore_blueforce



A baj pedig komoly, ugyanis Patrizia Petruzziollo és Walter Cotugno ügyészek négy év letöltendő börtönt kértek az olaszra adóelkerülés vádjával. Briatore egyelőre még nem reagált erre, januárban viszont megszólalt az üggyel kapcsolatban: „Ha az adóhatóság megmondta volna, hogy fizetnem kell, gond nélkül megtettem volna.”

Várjuk a fejleményeket...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: