DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Egy új kor hajnala: Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE

Az új Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE új mércét állít fel az AMG 55 éves történetében. A Formula - világából átvett tudással közvetlenül a motorsportból ülteti át a legmodernebb technológiákat az utakra.

Az elöl, hosszirányban elhelyezett 2,0 literes turbómotort a hátsó tengelyen elhelyezett kétfokozatú elektromotor támogatja. Ezzel ez a legerősebb sorozatgyártású négyhengeres autó a világon. Az erőátvitel és a nyomaték felépülése késedelem nélkül történik: a Formula-1-es versenyautókhoz hasonlóan a turbófeltöltő elektromos támogatása kiküszöböli a hagyományos turbófeltöltőkből ismert turbólyukat, miközben az elektromos hajtás már az első pillanattól leadja teljesítményét. Az elektromos hajtáslánc és a nagy teljesítményű, 400 voltos akkumulátor teljes mértékben az AMG házon belüli fejlesztése.

22C0305_001



Ez alátámasztja az affalterbachi fejlesztők kimagasló mérnöki tudását. Csakúgy, mint a Formula-1 esetében, az akkumulátort kifejezetten a teljesítmény gyors leadására tervezték és a cellák innovatív közvetlen hűtést kaptak. A rendszer összteljesítménye 680 lóerő (500 kW), a kombinált csúcsnyomaték pedig 1020 Nm. A C-osztály ezekkel az értékekkel új magaslatokat ér el.

22C0305_005

A limuzinként és kombiként egyidejűleg piacra kerülő új modellváltozat további egyedi jellemzőkkel is bír: a C 63-ban először használták az AMG Performance 4MATIC+ teljesen változtatható összkerékhajtási rendszert a hajtóerő útra történő átvitelére, amely tartalmaz egy Drift módot a még izgalmasabb vezetési élmény érdekében. Ehhez jön még az aktív hátsótengely-kormányzás alapfelszereltségként, ami szintén egy egyedi funkció ebben a szegmensben.

22C0306_001

„A C 63 S E PERFORMANCE modellel új fejezetet nyitunk márkánk történetében. Még 55 évvel cégünk alapítása után is ugyanazzal a merészséggel és akarattal dolgozunk a kreatív, különleges autók megalkotásáért az AMG-nél, mint kezdetben. Az új C 63 pedig valóban új mércét állít fel. Forradalmi koncepciójával teljesen új megközelítést hoz a szegmensbe, amelyet eddig elsősorban pusztán a teljesítmény ígérete jellemzett. A 680 lóerős maximális rendszerteljesítménnyel pedig valóban betartjuk ezt az ígéretet, ugyanakkor az intelligens P3 hibrid koncepció ennél sokkal többet kínál. Biztos vagyok benne, hogy ezzel a technológiával, amely a Formula 1 világából származó tudást is magában foglalja, egy új vásárlói kört is megszólíthatunk” – mondta Philipp Schiemer, a Mercedes-AMG GmbH igazgatótanácsának elnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: