Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 8. szerda
Autó

Már rendelhető az új Skoda Fabia

Október 14-től elérhetővé vált a Skoda konfigurátorában a negyedik generációs siker modell, az új Skoda Fabia. Az előértékesítésben rendelt modellek várhatóan 2022 első felében érkezhetnek majd meg a vásárlókhoz. Az új Skoda Fabia GO modell Porsche Bónusz finanszírozással és Porsche Casco Bónusszal már akár 4.555.000 Ft-tól elérhető.

A teljesen új Skoda Fabia már a magyar piacon is rendelhető, így a Skoda hazai szerelmesei számára is megnyílt a lehetőség, hogy a negyedik generációs Skoda kisautót válasszák az utakon. Városban és városon kívül is megállja a helyét, vezethetősége kiegyensúlyozott, széles benzinmotorpalettája pedig garantálja azt, hogy minden vásárló megtalálhassa a hozzá legjobban illő motorizációt. Az új Skoda Fabia rendelkezik a kategóriájának legalacsonyabb (akár 0,28-as értékű) légellenállási mutatójával, ami így oly mértékben csökkenti az autó fogyasztását, hogy tudatos vezetés mellett akár 900 kilométer megtételét is biztosíthatja egyetlen tank üzemanyaggal. Minden felszereltségi szinten széria és ezzel egyedülálló a piacon az extra biztonságot szolgáló 9 légzsák.

86_skoda_fabia_ml_phoenix_orange_resizeBár kisautóról van szó, a Skoda Fabia utasterében öt fő is kényelmesen utazhat, miközben csomagjaikat is magukkal viszik, a megnövekedett méretű Skoda Fabia csomagtere ugyanis 380 literesre nőtt, így testesíti meg a cseh modell a praktikusság mintapéldányát. A mindennapos használatot pedig tovább könnyítik a Skoda márkától már megszokott apró praktikák: a Simply Clever megoldások.

Mindjárt öt olyan átgondolt Simply Clever részlet is szerepel az új Fabia palettáján, amely első ízben jelenik meg Skoda-modellben. Kívánságra így a csomagtartóba innovatív, rugalmas tárolórekesz is rendelhető, amely helytakarékos módon az oldalfalon kapott helyet és szükség esetén a csomagok rögzítéséhez ki is húzható. Még sokoldalúbb használatot kölcsönöz a beltér számára az első ülések közötti kivehető pohártartó, a középkonzol tárolórekeszben pedig a hitelkártya vagy a parkolójegy számára kialakított új rögzítőkapocs, illetve tolltartó-gumiszalag gondoskodhat nagyobb rendről. A középső alagút ugyancsak opcionális doboza a hátsó utasoknak szolgálhat az apró tárgyak ötletes tárolóhelyeként, a rekesz egyszerűen a középkonzol és a hátsó ülés közé helyezhető és önmagát rögzíti. A Simply Clever ötletek sorát bővíti az extrafelszereltségként rendelhető panorámatetőhöz kiegészítőként kapható napellenző, amely használaton kívül egyszerűen eredeti mérete harmadára hajtható össze és a csomagtérborítás alatt tárolható.

Az új, negyedik generációs Skoda Fabia az alábbi linken konfigurálható: https://konfigurator.skoda.hu/cc-hu/hu_HU_SKODA20/C/reference-models/230

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: