DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tesztgyőzelemmel mutatkozott be a Goodyear új nyári gumija

A Goodyear bemutatta legújabb nyári SUV-abroncsát, az EfficientGrip 2 SUV-ot, amely egyedülálló futásteljesítményt és kiváló vezethetőséget biztosít nedves és száraz utakon egyaránt.

Az előrejelzések szerint 2025-re az újonnan eladott személyautók 43%-át az SUV-k fogják kitenni, ami a 2020-as 37%-os arányhoz képest jelentős növekedés. Az SUV-vezetők az átlagosnál is nagyobb figyelmet fordítanak a gumik kiválasztása során arra, hogy az abroncs nedves utakon is jól teljesítsen a fékút és a tapadás tekintetében.

A Goodyear kifejezetten az utcai terepjárókra alkotta meg EfficientGrip SUV abroncscsaládját, amelynek most megérkezett továbbfejlesztett változata, az EfficientGrip 2 SUV. Az új gumikonstrukció számos újítást vonultat fel, így számos területen hoz előrelépést:

•25%-kal nagyobb futásteljesítmény az EfficientGrip SUV abroncséhoz képest. A Goodyear rendkívül rugalmas futófelületet biztosító Mileage Plus technológiája széles hőmérséklet-tartományban csökkenti a kedvezőtlen útviszonyok okozta repedések számát.

•Rövidebb féktávolság és jobb vízkiszorítás nedves útfelületen, hála a több és hosszabb kapaszkodóélnek, illetve a kevésbé merev gumikeveréknek.

•Rövidebb féktávolság száraz úton is a nagyobb érintkezési felületnek és a futófelület közepén kialakított nagyobb bordáknak köszönhetően.

EfficientGrip 2 SUV_autobild-testwin



Debütálás tesztgyőzelemmel

A vezető német autósmagazin, az Auto Bild Allrad című, terepjárókra szakosodott kiadványa maximális pontszámmal és tesztgyőzelemmel ismerte el az új abroncs kvalitásait. A lap kifejezetten a SUV-, crossover- és 4x4-kategóriákra helyezi a hangsúlyt, és tíz különböző márkájú SUV-abroncsot hasonlított össze egy teljes körű, 15 kritériumot4 felölelő teszt keretében. A EfficientGrip 2 SUV számos innovatív megoldásnak köszönhetően a 15 tesztkategória mindegyikében kiegyensúlyozottan magas szintű teljesítményt nyújtott.

Az abroncs nemcsak a legmagasabb összpontszámot kapta, de egyben ez volt az egyetlen tesztalany is, amely valamennyi követelmény tekintetében a legjobbak között szerepelt. Az SUV-sofőrök számos különböző igényét tükröző teszt vizsgálta a nedves és száraz utakon nyújtott teljesítményt, valamint felmérte a tapadást is különböző terepeken, többek között homokon, kavicson, füvön és sárban. 

A Jeep Renegade autóval végzett teszt alapján a Goodyear abroncs minden útfelületen kiválóan teljesít, sportos kezelhetőség és precíz kormányzást tesz lehetővé, és nedves és száraz úton is rövid féktávolság jellemzi. A tesztet végző munkatársak továbbá úgy találták, hogy az abroncs gördülési ellenállása kitűnő üzemanyag-hatékonyságot eredményez.

Piotr Nagalski, a Goodyear Europe marketingigazgatója így nyilatkozott: „Az SUV-szektor az egyik leggyorsabban növekvő szegmens az európai autóipacon. Az autósok azért vesznek utcai terepjárót, mert sokoldalú, mindenfajta útfelületen kiválóan teljesítő járművet akarnak vezetni, a mi célunk pedig egy olyan abroncs kifejlesztése volt, amely ezt lehetővé teszi számukra. Mivel az EfficientGrip 2 SUV abroncsot minden komoly teszten magas pontszámot ért el, és tesztgyőzelmeket is aratott, elmondhatjuk, hogy elértük célunkat, és sikerült olyan SUV-abroncsot alkotnunk, ami nem kényszeríti kompromisszumra a sofőrt.”

Mivel az európai piacon az SUV-ok széles választéka kapható, az EfficientGrip 2 SUV abroncsok 16-22”-ig terjedő méretválasztékban érhetők el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: