DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Az új Vredestein Quatrac debütál a négy évszakos győztesek mezőnyében

A Vredestein hónap elején bevezetett és már akkor kitörő sikert elérő, új, négy évszakos gumiabroncsa rendkívüli teljesítmény nyújtott az AutoBild tekintélyes éves tesztén. A 32 nevezős mezőnyben a gumiabroncsgyártás nagy nevei indultak, és a Quatrac a második helyet szerezte meg. A példaértékű teljesítménye miatt kiemelten ajánlják – a Quatrac a havas lejtőkön való stabil vezetéssel lenyűgözte a tesztelőket. A Vredestein Quatrac emellett a legjobb biztonsági tartalékokkal rendelkezett az vízen futásnál, és az elsők között végzett a nedves és száraz felületen való dinamikus kezelhetőség, rövid féktávolságok és futásteljesítmény terén.

A Vredestein – az egyik első olyan vállalat, amely négy évszakos gumiabroncsokat vezetett be – közel három évtizedes szakmai tapasztalatot tud felmutatni ezen a téren. Az AutoBild már 2019 októberében az „Év négy évszakos gyártója” elismerést adta neki, a Quatrac Pro-val pedig jelentős sikert aratott a a csúcskategóriás, nagy teljesítményű autóknál. Az új Quatrac 2020-as bevezetését a 15–16 hüvelykes piacra nagy várakozás előzte meg, és amint azt a legújabb AutoBild-próba bizonyítja, okkal.

VR_PCT-Quatrac-product-shot_300dpi_100x100mm_D_NR-11673



Rengeteg előny

A legújabb AutoBild felmérés azzal kezdődött, hogy rámutattak: a középső szegmensben erős növekedés volt látható a négy évszakos gumiabroncsok eladásában. A magazin illusztrálta a nyári és téli gumiabroncsok féléves cseréjének elhagyásával járó főbb előnyöket, valamint a felesleges keréktárcsák és tárolási költségek megtakarítását (különösen az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel felszerelt járművek esetében). A gondosan elvégzett biztonsági tesztekben az AutoBild szakemberei feltették a sok járművezető fantáziáját izgató kérdést: valóban ugyanolyan biztonságosak a négy évszakos gumiabroncsok, mint a szezonálisan beállított nyári és téli gumiabroncsok?

A válasz: egyértelmű igen – mindaddig, amíg a járművezetők olyan gumiabroncsokat választanak, amelyek jól teljesítenek a 20/55 R 16 méret 32 nevezős versenyében. A nedves és száraz felületeken történő vészfékezés esetében szigorúan meg volt szabva a választóvonal. A hóteszteket a sarkkörtől északra fekvő nagy jégpályán végezték a finnországi Ivalóban.

VR_PCT-Quatrac-product-shot_300dpi_100x100mm_D_NR-11672

Dinamikus teljesítmény 

A száraz lejtőkön való fékezés kulcskérdés a négy évszakos gumiabroncsoknál. A Vredestein Quatrac egyike volt a csupán öt tesztelt gumiabroncs-márkának, amely olyan dinamikusan volt kezelhető, mint egy élesen kormányozható nyári abroncs. A négy legbiztonságosabb márka közé is bejutott, mivel ellensúlyozza a nagy esőzések és latyak okozta vízencsúszás kockázatát. Kiemelték a Quatrac kezelhetőségét is. A mért kör során a nyári gumiabroncsoknál is jobban lehetett vezetni csúszós és nedves útfelületeken. A rövid féktávolság eredményeit példaértékűként kategorizálták, ami azért különleges, mert három gumiabroncsból csak egy érdemelte ki ezt az elismerést.

Extra odafigyelés, extra kilométerek

Az Autobild megvizsgálta a négy évszakos gumiabroncsokkal elérhető esetleges megtakarítást is, és nem csak az üzemanyag-megtakarítás tekintetében (bár ezek a Quatrac kisebb súlyának és kisebb gördülési ellenállásának köszönhetően jelentősek). A magazin megkérte az IFV kopásállósági szakértőit, hogy szigorú, 12 000 kilométeres vizsgán teszteljék a résztvevőket. Az új Quatracot kifejezetten úgy tervezték, hogy 20%-kal hosszabb gumiabroncs-élettartammal rendelkezzen, és a tesztnek ebben a részében bizonyított is – lenyűgözően túlteljesítette a versenytársakat.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: