DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Klasszikus idomok egy modern Ferrarin

Egy olasz autóépítő műhely tervezte ezt a Touring Superleggera Aero 3 névre keresztelt alkotást, ami az 1930-as évekből merített dizájnt kombinálta modern technológiákkal.

Az 1930-as évek versenyautóira hajazó alkotással rukkolt elő az olasz Touring Superleggera. Az egzotikus autókat építő műhely a Ferrari F12 Berlinetta alapjaira húzta fel a könnycsepp formára faragott karosszériát, aminek legszembetűnőbb eleme a tetőn kezdődő, egészen az autó hátuljáig nyúló óriási "uszony". Az alkotók szerint ez nemcsak látványelem, hanem az aerodinamikában is fontos szerepe van. Elhelyezéséből fakadóan azonban nincs az autón hátsó szélvédő, a sofőr kamerák segítségével tájékozódhat arról, ami mögötte történik.

ta3-1a-1



Az alapot adó Berlinetta nyomaira elsősorban a beltérben lehet rábukkanni. A hajtásért felelős 6,3 literes V12-es motor is a típus eredetije, ez 720 lóerő leadására képes. Igazán kiváltságosnak érezheti magát az, aki vásárol egyet ebből a különlegességből, ugyanis mindössze 15 darabot készítenek az Aero 3-ból.

További képek:

TA3-personal

TA3-exterior5-1b

TA3-interior2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: