DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Hibrid Lexusok a szegedi kézilabdásoknak

Kilencedik évébe lépő sikeres együttműködés folytatódik a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat és a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártója, a környezetbarát hibrid elektromos modelljeiről ismert Lexus prémium márkát is jegyző Toyota között. A MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapat által az elmúlt években elért sikerek, különösen a 2018-2019-es magyar kupa megnyerése és az eredményes Bajnokok Ligája szereplések elismeréseként ugyanis a Toyota Central Europe Kft., a Lexus Szegeddel karöltve úgy döntött, hogy a támogatási szerződés megújításakor ismét környezetbarát hibrid elektromos Lexus NX, Lexus RX és Lexus RX L modellek használatát ajánlja fel az sportegyesületnek. Az autók ünnepélyes átadására március 4-én Kovács Autóház által jegyzett Lexus Szeged márkakereskedésben került sor.

A piac legszélesebb környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modellportfolióját kínáló Toyota és Lexus az elmúlt években látványosan javította magyarországi piaci pozícióját, mára a Toyota hazánk legkedveltebb személyautó márkája lett. A Magyar Olimpiai Bizottság platina fokozatú támogatójaként is ismert japán autógyártó hazai sport iránti elkötelezettsége ugyanakkor nem új keletű: a Toyota 2011 ősze óta támogatja a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabdacsapatot. A Lexus prémium márkával együtt a magyarországi részben vagy teljesen elektromos autók eladásainak mintegy 60%-át, és a hibrid elektromos értékesítések 90%-át jegyző Toyota a Lexus Szeged márkakereskedéssel karöltve újra úgy döntött, hogy folytatja a nemzetközi szinten is egyik legsikeresebb hazai kézilabdacsapat támogatását.  Ennek jegyében a társadalmi felelősségvállalás számos területén is aktív vállalat környezetbarát hibrid elektromos Lexus NX, Lexus RX és Lexus RX L prémium crossoverek használatát biztosítja a csapatnak.

Lexus_MOL_PICK_Szeged_Kezilabda_4



„Nagy öröm számunkra, hogy az idei évben a hazai személyautó piacon az első helyet megszerző Toyota még tovább mélyítheti közel évtizedes együttműködését a hazai és nemzetközi porondon egyaránt rendkívül sikeres MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapattal. Az olimpiai és paralmipiai mozgalom mobilitási partnereként kiemelten fontos számunkra, hogy a sportélet támogatásával széles generációkat inspiráljunk az aktív életmódra, ennek pedig az olimpikonok és paralimpikonok támogatása mellett fontos pillére az egyik legsikeresebb és legnagyobb rajongótáborral rendelkező hazai klubcsapattal történő együttműködés. Ennek keretében a tavalyi évhez hasonlóan ismét a környezetbarát luxusautók értékesítésében vezető Lexus legkedveltebb prémium crossovereit, NX, RX és RX L modelleket bocsátunk a hétszeres Magyar Kupa győztes, háromszoros Magyar Bajnok és egyszeres EHF kupagyőztes csapat rendelkezésére, ezzel támogatva a sportolók felkészülését.” – avat be László Richárd, a Lexus prémium márkát is forgalmazó Toyota Central Europe Kft. Magyarországért felelős igazgatója.

Lexus_MOL_PICK_Szeged_Kezilabda_1

„Nagyszerű érzés és nem utolsósorban komoly visszaigazolás, hogy továbbra is élvezhetjük a világ egyik legnagyobb, ám ami talán még fontosabb, a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás iránt leginkább elkötelezett autógyártójának támogatását. Felelős sportegyesületként különösen fontos, hogy milyen üzenetet közvetítünk a rajongóink és a fiatal generáció számára, akik közül sokan kétségkívül példaképként tekintenek a játékosainkra. Hitünk szerint a mozgáskultúra, az egészség- és környezettudatosság kéz a kézben jár, éppen ezért külön öröm, hogy továbbra is a Lexus környezetbarát hibrid elektromos modelljeit használhatjuk. Azon leszünk, hogy a jövőben is megszolgáljuk a belénk vetett bizalmat és szurkolóink támogatását. – teszi hozzá Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézlabda Zrt. elnöke.

Lexus_MOL_PICK_Szeged_Kezilabda_12

„Közel három évtizedes Toyota márkakereskedői múlttal immáron hetedik éve láthatjuk el a Toyota szegedi márkaképviseletét, és három éve nyithattuk meg Szegeden Magyarország második Lexus márkakereskedését. Az elmúlt években igyekeztünk értékteremtő módon részt venni a város életében, és kivenni a részünket a helyi kultúra és sportélet támogatásából, legyen szó a Szegedi Nemzeti Színházzal, vagy épp a város másik büszkeségével, a MOL-PICK SZEGED férfi kézilabda csapatával való együttműködésünkről. Mindez kétségtelenül hozzájárult szegedi értékesítéseink folyamatos, dinamikus növekedéséhez, amelynek révén a Toyota mára városunkban is az egyik vezető autómárka lett. Jó érzés, hogy az idei évben is együtt szurkolhatunk a MOL-PICK SZEGED kézilabda csapatának sikeréért, és a szegedi sportélet hírnevének öregbítéséért. – fogalmaz be Kovács Péter, a szegedi Toyota Kovács Autóház és a Lexus Szeged tulajdonosa, egyben az ünnepélyes autóátadás házigazdája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: