DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

A Genfi Autószalont is érinti a koronavírus

A jövő héten megrendezésre kerülő kiállítás is megérzi, hogy terjed a járvány - úgy fest, hogy el nem marad az esemény, de lehetnek azért problémák, kimaradások és a létszám is kisebb lehet.

Az utóbbi hetekben több világeseményt is lemondtak a koronavírus miatt és úgy fest, hogy a Genfi Autószalon színvonala is veszélybe került. Az eseményt idén március 5-től 15-ig rendezik meg, de már tizenhárom autómárka (Cadillac, Citroen, Ford, Jaguar, Lamborghini, Land Rover, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Subaru, Tata, Volvo) is bejelentette, hogy távol marad - igaz, egyesek szerint a járvány csak ürügy, a gyártók egyébként sem feltétlenül szeretnének már az ilyeneken részt venni, mert egyszerűen nem éri meg.

Atmosphere-2019-GIMS-Geneva-IMG_0106



A szervezők közleménye szerint Svájcban megnyugtató a helyzet, de arra ösztönzik a veszélyeztetett területekről érkező kiállítókat, ellenőrizzék a kiállításra delegált kollégáikat, és olyanokat küldjenek, akik 14 napra visszamenőleg tünetmentesek voltak és átmentek orvosi vizsgálaton. Információink szerint viszont van olyan gyártó, amelyik egyenesen azt rendelte el, hogy senki nem utazhat a helyszínre, csak az ottani stáb lesz ott a kiállításon.

A Pekingi Nemzetközi Autókiállítást már elhalasztották a koronavírus miatt, hiszen több gyártó nem is tudta volna a helyszínre szállítani a kiállítási darabokat. A kiállítást április 21-től 30-ig tartották volna. Az új dátumot később hozzák nyilvánosságra

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: