DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Egyéb

Debütál a Toyota Proace City modellcsalád

A most hétvégi Budapest Auto Show-n debütál Magyarországon a Toyota vadonatúj sikervárományos áru- és személyszállító családja, a PROACE CITY és a PROACE CITY VERSO. Utóbbi, tekintettel arra, hogy akár hét személyes változatban is rendelhető, a nagycsaládos program egyik slágermodellje lehet.

A Toyota a Budapest Auto Show-n zárja az idei év elképesztő modellinvázióját: a vadonatúj RAV4, a három karosszéria változatban (az ötajtós Hatchback, a négyajtós Sedan és a kombi Touring Sports) elérhető vadonatúj Corolla, a vadonatúj Camry és a 17 év után feltámadó sportautólegenda Supra után megérkezik és immár rendelhető is a 2019-ben bemutatott hetedik Toyota modell, a PROACE CITY és személyszállító testvérmodellje, a PROACE CITIY VERSO is. A japán autógyártó ezzel nem csupán a haszongépjármű fronton erősít, a személyszállító VERSO változattal ugyanis Toyota 2,5 millió forintos nagycsaládos kedvezmény igénybe vételére jogosult hétüléses modellkínálata is újabb taggal bővül, és így immár hét modellből áll majd.

Toyota_Proace_City_3



Különösen erős ajánlatot jelent ráadásul a piacon a Toyota új slágergyanús modellpárosához kínált 5 év vagy 250.000 km Toyota PROACE CITY Extra Garancia. Az szegmens egyik leggazdagabb aktív biztonsági kínálatát jelentő Toyota Safety Sense rendszer révén ráadásul a PROACE CITY és PROACE CITY VERSO a biztonság tekintetében is abszolút élen jár, ezzel pedig, a frissen megjelent árak (PROACE CITY itt, PROACE CITY VERSO itt) ismeretében a a modellpáros a szegmens legjobb ár-érték arányt kínáló választását jelenti.

Kis méret, nagy rakodótér, széles teljesítményskála

A PROACE CITY modellcsalád rengeteg vállalkozás igényeit képes kielégíteni, mivel az autó különféle raktér- és üléskonfigurációkkal, illetve többféle hajtáslánccal rendelhető. A kompakt haszongépjármű kétféle hosszúsággal készül: a rövid változat esetében ez 4,4 méter, a hosszabbnál 4,7 méter. Mindkét kivitel megrendelhető háromszemélyes első üléssorral, valamint dobozos és üvegezett felépítménnyel, a hosszú változat pedig két üléssorral is készülhet. A rövid és a hosszú változatból egyaránt készül majd öt- és hétszemélyes személyszállító változat is. Méreteinek és kialakításának köszönhetően a PROACE CITY jelentős méretű rakteret kínál: ez 3,3 m 3 (rövid változat) illetve 4,3 m 3 (hosszú változat, Smart Cargo opcióval). Fontos megjegyezni, hogy saját kategóriájában a Toyota egyike annak a néhány járműnek, amelyekben két Euro raklap is elfér.

Az opcionális Smart Cargo rendszer révén mind a rövid, mind a hosszú kivitel a kategória leghosszabb rakterét kínálja (3,1 illetve 3,4 méter), és a PROACE CITY egytonnás maximális hasznos teherbírása is kategóriaelső érték (mindkét változat esetében). Azok számára, akik ennél is nehezebb rakományt szeretnének szállítani, hasznos segítséget jelent az akár 1,5 tonnás vontatási képesség. Az autóhoz aszimmetrikus (ablakos vagy lemez) hátsó ajtók és felfelé nyíló raktérajtó és rendelhető. A benzin- és dízelmotorok teljesítményskálája 75-től 130 DIN lóerőig terjed, és az erőforrásokhoz öt- vagy hatfokozatú manuális, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódhat. A sokoldalúság, rugalmasság, teljesítmény és üzemanyag-fogyasztás tekintetében a PROACE CITY modellcsalád kiválóan megfelel a vállalkozások és a flottaüzemeltetők elvárásainak, így a jármű tovább erősíti majd a Toyota pozícióját a haszongépjármű-piacon.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: