DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Az Aston Martin megérkezett Magyarországra – A szalon jövőre nyílik

A James Bond szolgálati autóját biztosító márka hivatalosan is elérhető itthon, ősszel kezdődik az előértékesítés. A 2020-as terv 15 autóról szól és az azt követő évben is hasonló az elképzelés.

Tegnap írta alá a megállapodást Gablini Gábor cégtulajdonos és Thomas Kiesele, az Aston Martin Europe vezetője, így már hivatalos a kékvérű angol márka magyarországi jelenléte. Az együttműködés több tekintetben is mérföldkőnek számít. A kelet-európai nyitás elősegíti az Aston eladásainak a további növelését, amely az év vége felé érkező szabadidő-autónak köszönhetően komolyat emelkedhet. (2018-ban 6441 db Aston Martint adtak el, ami új rekord.)

Aston-martin-Budapest-01



A megállapodás remek visszacsatolás az 1988 óta működő Gablini csoportnak is, amely első körben a Nissan sportautói felé nyitott (2008), majd 2009-től az Infiniti vezérképviseletét is ellátja. Az Aston Martin forgalmazási jog egy újabb szint meglépése a cégcsoportnak. Az izgalmas, hogy a kereskedelmi lehetőségek nem csak hazánkra terjednek ki, hanem a déli szomszédainkra is, egészen Albániáig. Ez jelenti az igazi nagyságrend-váltást.

Az autós hírek támogatója az Aquaprofit Zrt.

Aquaprofit_banner_728x90

Az M3 autópálya budapesti bevezető szakaszán kialakítandó és 2020. május elején megnyíló szalon igen tágas lesz. Mellette, a márka előírásainak megfelelően kinéző és felszerelt szerviz is megnyitja a kapuit. A több száz millió forintos beruházás költségeit növeli az értékesítők és a műszaki munkatársak kiképzése. A két szerelőt a lehető legjobb helyen, a Nürburgring mellett lévő Aston Martin bázison szerzi meg az ismereteket. A szervizesek száma is árulkodik az eladandó autók mennyiségéről.

A 2020-as terv 15 autó értékesítése és az azt követő évben is hasonló az elképzelés. Ez nem véletlen, ugyanis a belépő szintű autók árai 50-60 millió forinttól indulnak, ez a Porsche 911 Turbo árának a színvonala. Ezzel az Aston Martin is megérkezett abba a szűk társaságba, amely a hazai igen tehetőseket célozza meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: