DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Megduplázta az állami támogatást a Renault

A közlekedésben a belső égésű motorok szerepének csökkentése és az elektromos járművek elterjedése kínálhat megoldást a szén-dioxid kibocsátással járó környezeti terhelés visszaszorítására. A nemzeti kormányok adókedvezményekkel segítik az elektromos autózás elterjedését a magánszférában. A Renault Hungária Kft. pedig most megduplázza az állami támogatás mértékét, így akár három millió forint kedvezménnyel válik elérhetővé a márka elektromos modellje, a ZOE speciális verziója.

Az egyik tényező, amely lassítja az elektromos autózás terjedését, az új technológia relatíve magas ára, ezért a legtöbb Európai Uniós tagállam különböző adókedvezményekkel, ártámogatásokkal segíti az elektromos autók vásárlását. Magyarországon az elektromos autók mentesek a gépjárműadó, cégautó adó, regisztrációs adó alól, valamint átírási illetéket sem kell fizetni. További előny az ingyenes parkolás lehetősége is. A fenti adókedvezményeken túl hazánkban elektromos autó vásárlásához állami támogatás is rendelkezésre áll, amely ma Magyarországon maximum 1,5 millió forint, és a bruttó 20 millió forint vételár alatti tisztán elektromos autókra igényelhető.

renault-zoe-lr-b10-ph1-bat4ar1-00115666-01.jpg.ximg.l_6_m.smart



Több országban az autógyártók is igyekeznek kivenni részüket az e-mobilitás elterjedéséből. Wachtler Tamás, a Renault Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, a márka globális törekvése, hogy a környezetkímélő új technológia minél hamarabb és szélesebb körben elterjedjen. A technológia jelenlegi határait tágítva a Renault Csoport az elektromos autók energiaforrásának fejlesztésén, hatótávolságának növelésén dolgozik, és ezzel párhuzamosan most hazai üzleti ajánlatában is megjelenik ez a szándék.

A Renault Hungária május 9-től országosan megduplázza az állami támogatás összegét a ZOE meghatározott modellváltozatára, így az akár három millió forint kedvezménnyel vásárolható meg. A vállalat őszig tartó kezdeményezését az országos Renault Elektromos Autó Túra rendezvénysorozat kíséri. A Renault országos márkakereskedési hálózatában családi és szakmai programokon mutatja be, a következő hónapokban mit jelent a környezettudatos mobilitás, és természetesen az autók tesztelésére is lehetőséget biztosít az érdeklődők számára.

Bővebb információ a programról a https://www.renault.hu/elektromosautotura.html oldalon érhető el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: