DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

Magyarországra érkezik a DS 7 Crossback E-Tense 4x4

A DS kompakt SUV modellje az októberi Párizsi Autószalonon nagy teljesítményű hibrid változatban is bemutatkozott. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 300 LE maximális teljesítményt, 450 Nm nyomatékot, összkerékhajtást és 50 km-es autonómiát kínál ZEV üzemmódban (WLTP ciklus szerint). A DS 7 CROSSBACK-kel kezdve a DS Automobiles összes új modelljének lesz elektromos, vagy hibrid változata. A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 2019 őszén Magyarországon is megjelenik.

A DS Automobiles az első konstruktőr, amely a kompakt prémium SUV-ok kategóriájában nagy teljesítményű benzines hibrid technológiával áll elő.

004



A már itthon is rendelhető, innovatív DS 7 CROSSBACK kínálata rövidesen egy vadonatúj verzióval bővül: a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4-gyel. Ez az első 3 motorral szerelt kompakt SUV (1 belső égésű és 2 elektromos motor), amely optimális módon kombinálja a benzin és az elektromosság nyújtotta energiát, és hálózatról, vagy a fékezés során termelődő energia visszanyerésével is tölthető.

TELJESÍTMÉNY ÉS INTELLIGENCIA

A motorházfedél alatt egy 200 LE-s (147 kW) benzinmotor található, amelyhez 2 db elektromos motor társul egyenként 109 LE (80 kW) teljesítménnyel. A sebességváltó új fejlesztésű, 8 fokozatú (EAT8). A kombinált teljesítmény eléri a 300 LE-t, amelyhez 450 Nm nyomaték és összkerékhajtás társul.

E_TENSE

Teljesen elektromos üzemmódban a DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 50 km-t tud megtenni WLTP ciklus szerint (és akár 60 km-t NEDC ciklus szerint) a 13,2 kW/h akkumulátorkapacitás segítségével. Ez a hatótávolság a legtöbb esetben elegendő a napi "lakás-munkahely" közötti útvonal megtételéhez városban, vagy autópályán, 135 km/h sebességmaximumig. Amint az akkumulátor kiürül, vagy a körülmények ezt szükségessé teszik, a belső égésű motor biztosítja a szükséges energiát.

Különféle üzemmódok közül választhat a vezető:

 « Zéró emisszió » ez az alapbeállítás. Valójában minden indulás elektromos üzemmódban történik a vezetési kényelem, a csend és a 0 károsanyag kibocsátás jegyében;

 « Sport » a teljesítményt és a vezetési élményt helyezi előtérbe ;

 « Hybride » automatikusan optimalizálja a teljesítményt és a fogyasztást. Az átlagos  CO2 kibocsátás 50 gramm alatt marad ;

 « 4WD » növeli a tapadást nedves, homokos, vagy csúszós talajon.

 

A Formula E-ben szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a DS 7 CROSSBACK 4x4 a "BRAKE" funkció segítségével lassításkor és fékezéskor elektromos energiát termel az autonómia növelése érdekében. Az E-SAVE nevű funkció lehetővé teszi, hogy az út utolsó 10, vagy 20 kilométerét teljesen elektromos üzemmódban tehessük meg.

DS Inspiration OPERA Art Basalte

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 nagy méretű HD érintőképernyőjén megjelenő térkép valós időben tájékoztat az elektromos üzemmódban megtehető kilométerekről, valamint az elérhető töltőállomásokról.

 

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 akkumulátora a 6,6 Kw-os töltő segítségével 2 óra alatt tölthető fel 32 A-es fali terminálból és 8 óra alatt az otthoni konnektorból.

DSSTORE03

TÉRKÍNÁLAT ÉS KIFINOMULTSÁG

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 a belső égésű motorral hajtott változatokéval megegyező méretű utasteret és hatalmas méretű csomagteret kínál, mivel az akkumulátorok a padlólemez alatt kaptak helyet

A DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 karizmatikus megjelenését speciális, Cristal Pearl színű, 19’’-os keréktárcsák emelik.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 vezeti be a gyöngyszürke színű  DS RIVOLI belső inspirációt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: