Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. április 20. kedd
Autó

Rákóczi Feri próbára tette az Alfa Romea Stelviót

Próbára tettük az Alfa Romeo legújabb modelljét, a márka első SUV-ját, a Stelviót. Az Alfa Amore online közösségi oldal és az Alfa Romeo Magyarország közös szervezésében hazavittük, hogy megnézzük, méltó-e arra, hogy Európa második legmagasabb hegyi hágójának, a Stelviónak a nevét viselje. Nem árulunk egy nagy titkot: egyik Stelvio sem okozott csalódást. Sem az autó, sem a hágó.

Az autós szakma és minden benzinvérű, de még a kerékpárosok mekkája is a Passo dello Stelvio, amely Bormio városából indulva 1500 méterről 2758 méterre visz fel, 22 kilométeren és 48 számozott hajtűkanyaron keresztül. A felfestések nélküli, szűk hegyi út igazi kihívás és felejthetetlen élmény mindenkinek, hiszen amellett, hogy próbára tesz embert és gépet egyaránt, lélegzetelállító panorámát is biztosít az olasz Alpok hegyvonulata.

rakoczi-ferencz-alfa-romeo-stelvio-proba-01Az Alfa Romeo Stelvio pont ezekre az utakra született. A hegyi szerpentint háromszor is megjárva végérvényesen bebizonyítottuk, hogy az Alfa első SUV-ja minden tekintetben helytáll és méltón viseli a Stelvio nevet. Tűpontos kormányzása, bombabiztos futóműve, összkerék-meghajtása és a 280 lóerős benzinmotorja normál úton is igazi élményautót csinál a Stelvioból, olyat, amilyet egy limuzintól sem várnánk el, egy hegyi szerpentinen pedig ennél is többet ad: adrenalinnal teli, mámoros perceket biztosít vezetőjének minden egyes centiméteren, minden egyes kanyarban.

rakoczi-ferencz-alfa-romeo-stelvio-proba-02

A Stelvio vezetője ezen a túrán az Alfa Romeo márka hazai nagykövete, Rákóczi Ferenc volt, akit az Alfa Romeo Magyarország és az Alfa Amore online közösségi oldal is elkísért. 

rakoczi-ferencz-alfa-romeo-stelvio-proba-03

Feri elmondása szerint a Passo dello Stelvio az autósok mekkája, ahova mindenkinek el kell jutnia egyszer az életben. Levezetésként pedig Aresebe, az Alfa Romeo Múzeumba vezetett az út a festői Comói-tavat is érintve.

rakoczi-ferencz-alfa-romeo-stelvio-proba-06

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?