Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 7. péntek
Autó

Itt a vége: elüldözték az Ubert!

Két órával a Magyar Nagydíj rajtja előtt véget ér az Uber budapesti szolgáltatása: az innovatív rendszer működését ellehetetlenítették abszurd elvárásokkal és elavult szabályozásokkal.

Az Uber magyarországi ügyvezetője, Fekete Zoltán szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatót a szolgáltatás budapesti jövőjével kapcsolatban azt követően, hogy július 24-én hatályba lép a törvény, mely ellehetetleníti a működésüket.

uber_tuntetesBár Fekete elmondása szerint a cég hajlandó lett volna adót fizetni, s kidolgozni egy a kormány és az Uber számára is megfelelő megoldást, a kormányzat egy olyan szabályozáshoz ragaszkodott, mely – idézzük: „olyan korra íródott, amikor még vezetékes telefonok sem voltak.”

A taxislobbi nyomására júniusban elfogadott törvény Fekete szerint nem csupán az európai iránnyal megy szembe, hanem az innovációt is bünteti. A jogellenesnek minősített személyszállítók mostantól komoly kockázattal néznek szembe, hiszen jogosítványukat és rendszámukat is elveszíthetik. A jogellenes minősítéshez például az is elég, ha egy cégnek nincs diszpécserszolgálata, ami az Uber esetében – ismerve a rendszer működését – teljesen abszurd elvárás lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?