DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Egyéb

Ken Block: Ez mesterséges botrány, semmi más

Ken Block saját közösségi oldalán reagált az őt és a Top Geart ért vádakra azt illetően, hogy egy háborús emlékmű mellett forgattak Londonban, ami sokak szerint kegyeletsértő cselekedet volt.

Az amerikai sztár közleményét egészében közöljük:

Magyarázat a rajongóknak: a brit bulvármédia úgy döntött, hogy megpróbálja a Top Geart, annak műsorvezetőjét, Matt Le Blanc-t és engem is rossz színben feltüntetni ezen a héten azáltal, hogy eltúloznak egy arról szóló történetet, hogy egy háborús emlékmű közelében bemutatóztunk Londonban. Ez sajnálatos, és szeretném, ha a rajongóim tudnák, hogy teljes mértékben tisztelem a veteránokat (apám is az volt), és hogy soha nem tennék semmit szándékosan azért, hogy bármilyen módon tiszteletlenséget tanúsítsak feléjük, vagy bármi hasonlót tegyek. Épp ezért voltam csalódott azért, hogy a média egy része félreinformálta és –informálja a közvéleményt arról, amit tettünk.

Akik nem ismernék a történteket: a bemutatót London közepén a Cenotaph nevű háborús emlékműnél végeztük, a legközelebbi keréknyom sem volt 60 méternél közelebb ehhez. A sajtóban megjelent fotók olyan lencséket használtak, melyek kisebbként tüntették fel a távolságot a valóságosnál, s így úgy tűnt, hogy sokkal közelebb voltunk hozzá, mint valójában – erre alapozva állították, hogy nem tiszteljük az emlékművet, mely mellett többször elhajtottam ugyan (hiszen egy kétsávos út közepén található, s a forgalom az év minden napján, napi 24 órában elhajt mellette), de sosem tettem semmit sem rajta, sem körülötte. Tiszteletet tanúsítottunk, a stáb meg is kért, hogy tartsam a távolságot, én pedig így is tettem.

topgear_london



Meglepett ez a negatív hozzáállás, hiszen a BBC hívott meg, hónapokig dolgoztunk a megfelelő engedélyek beszerzésén, melyet minden illetékes jóváhagyott, Semmi rosszat nem tettünk, a brit bulvársajtó mégis problémát csinált a semmiből. Sajnálatos módon azonban napjainkra a szenzációhajhászás a jellemző. Azért mentem Londonba, hogy együtt dolgozzak a Top Gearrel, hogy egy csodálatos autós TV-műsort csináljak, hogy promótáljam az országot és a várost. Ezt tettük, egy remek műsort készítettünk a lesifotósok jelenléte és a hamis jelentések ellenére.

Mindenesetre... Az egész felvétel remekül ment, Matt LeBlanc és én nagyszerű időt töltöttünk együtt, hogy létrehozhassunk egy csodálatos és vicces műsort, mely pár hónapon belül adásba kerül, és melyben nem fog szerepelni a háborús emlékmű, hiszen nem is terveztük, hogy szerepelni fog.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: