DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCC

Rydell betegség miatt kihagyja a marokkói hétvégét

Szomorú hírt közölt csütörtök este a Honda Racing Team Sweden csapata, pilótájuk, Rickard Rydell ugyanis magas láz miatt kénytelen volt úgy dönteni, hogy nem áll rajthoz a WTCC marrakechi futamain.

Eredetileg 19 név szerepelt a túraautó-világbajnokság marokkói fordulója előtt kiadott nevezési listán, ám végül csak 18 versenyzővel találkozhatunk majd a pályán a hétvége folyamán. A Honda Racing Team Sweden ugyanis csütörtök este egy közleményt adott ki, miszerint pilótájuk, Rickard Rydell betegség miatt úgy döntött, kihagyja a marrakechi versenyt. A svéd versenyző már az elmúlt napokban sem érezte jól magát, ám a láza csak ma emelkedett meg igazán, így bár mindenképpen szándékában állt rajthoz állni a szűk városi aszfaltcsíkon, végül úgy határozott, hogy ilyen állapotban túl veszélyes lenne a vezetés.



„Rendkívül csalódott vagyok, hogy ki kell hagynom a marrakechi versenyeket” – nyilatkozta Rydell az alakulat sajtóanyagában. „Az előző napokban lázzal küszködtem, de végig kezelni tudtam, és határozottan rajthoz akartam állni Marokkóban. Sajnos azonban ma rosszabbodott a helyzet, és a lázam emelkedni kezdett. Ez nagyon frusztráló, de ilyen állapotban egyszerűen veszélyes lenne vezetnem, ezért nem is opció. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak, hogy ebben a helyzetben is támogatnak, igazán fantasztikusak! Most folyamatosan egyeztetek majd az orvosokkal, hogy a lehető leggyorsabban meggyógyuljak, és már alig várom, hogy két hét múlva újra autóba ülhessek Budapesten!” 

Maga a csapat és a személyzet egyébként a szomorú hír ellenére sem utazik el a helyszínről, ennek oka pedig nem más, hogy a VIP-vendégeket az eredeti tervek szerint szeretnék kiszolgálni a WTCC egyetlen afrikai helyszínén rendezendő versenyhétvége folyamán. Rydell távolmaradása azt is jelenti egyébként, hogy a mezőnyben csak négy Honda Civic lesz jelen a két gyári pilóta, Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro, valamint a privát autókban ülő Michelisz Norbert és Dusan Borkovic révén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: